Etter å ha kjempet seg til en 42.-plass i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill forrige uke skal Viktor Hovland forsøke å løfte spillet ytterligere denne uken. Det skjer på selveste TPC Sawgrass i storturneringen The Players Championship – også kjent som golfens uoffisielle «femte major».

(Video: Eurosport Norge/GOLFTV)

– Det er en veldig kul bane. Det kommer til å bli masse fans, selvfølgelig. Jeg håper bare på å spille bra og forhåpentligvis ha en sjanse til å vinne på søndagen. Det hadde vært utrolig kult, uttaler Hovland til Eurosport Norge før turneringen starter.

Kombinasjonen av tourens sterkeste startfelt, smale fairways, knøttsmå greener, vanskelig bermuda-rough og en drøss vannhindere og sandbunkere gjør turneringen til én av årets tøffeste tester, og Hovland tar fatt på åpningsrunden sammen med sine to tidligere collegekamerater Matthew Wolff og Collin Morikawa.

Trioen har tatt PGA-touren med storm siden de proffdebuterte i fjor sommer, og alle har rukket å bokføre sine første seiere på CVen.

Torsdag slår de ut klokken 18.18 norsk tid, og for norske golfentusiaster blir det mulig å følge hvert eneste slag fra Hovland under hele turneringen.

Eurosport Golf har sendt sitt kommentatorteam til Florida for å følge 22-åringen, og alle slagene hans vil bli sendt i en egen «Hovland-feed» på Eurosports strømmetjeneste GOLFTV.

Dette kommer i tillegg til hovedsendingen, som vil vises på GOLFTV og Eurosport Norge.

Gruppen kommer garantert til å bli en av de store publikumsmagnetene på Sawgrass denne uken. Justin Thomas berømmet arrangøren under tirsdagens pressekonferanse for at de har satt de tre unggutta i samme gruppe.

– Det faktum at de allerede har vunnet, er helt utrolig. Jeg tror ikke de selv innser hvor imponerende det er. Men de forstår også hvor talentfulle de er, og det gjør vi også. De er fantastiske spillere og er veldig modne med tanke på hvor raskt de ble kastet inn i rampelyset. Det er noe som ikke prates mye om. Det er lett å glemme at de er 21 og 22 år gamle. De håndterer dette veldig bra. Jeg tror de kommer til å fortsette å gjøre store ting, og det er herlig å ha dem her ute, sier Thomas.

 

 

Hovland har spilt ni turneringer så langt denne sesongen og ligger oppe på 44.-plass på tourens poengliste FedEx Cup, med seks av ni klarte cuter, to topp-10-plasseringer og den historiske seieren i Puerto Rico Open i slutten av februar som det soleklare høydepunktet så langt.

Dette er andre utgave av The Players Championship etter at turneringen i fjor ble flyttet fra mai til mars. Rory McIlroy er tittelforsvarer etter at han vant i fjor med en totalscore på 15 under par. Cutgrensen var da på én under par.

Den totale premiepotten har i år økt til hele 12,5 millioner dollar, hvorav 2,25 millioner dollar, det vil vi 21,6 millioner kroner, tilfaller vinneren. Det sterke startfeltet betyr også mange verdifulle verdensrankingpoeng på spill.

Hovland ligger for tiden på 58.-plass på verdensrankingen, og ligger dermed an til å sikre seg topp-64-plasseringen som kreves for å sikre deltagelse i prestisjetunge WGC Match Play om to uker. Vi minner om at det er topp-50 på rankingen som kreves for at han skal kunne kvalifisere seg til majorturneringen The Masters igjen, som starter 9. april.