– Jeg fikk fire under i dag og følte meg som en hacker! utbrøt Espen Kofstad og ristet smilende på hodet idet han gikk av green på vei til å fylle ut scorekortet etter åpningsrunden av NM på Holtsmark.

Han hadde nettopp hatt orkesterplass i fire timer til to fyrverkerirunder, signert Jarand Ekeland Arnøy (-8) og Elias Bertheussen (-7).

Mellom seg gjorde trioen hele 20 birdies – og en albatross! Det vil si to slag på et par fem hull.

Den utgjorde forskjellen for Jarand Arnøy, som gjør at han nå leder NM alene med ett slag foran Bertheussen, Bård Skogen og Kristian Krogh Johannessen.

– Det var en innholdsrik runde! konstaterer Arnøy overfor Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Her plukker Arnøy opp sin første albatross noensinne – tre under par på ett hull. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Jeg slo egentlig ikke så bra i dag, og jeg følte at timingen ikke helt satt. Jeg har vært i god form på vei inn til turneringen, men på starten av dagen i dag var det dårligste jeg har slått på lenge. Men etter at jeg gjorde albatross, løsnet det ordentlig, forklarer den 23 år gamle bergenseren.

Albatrossen, som var Arnøys første i karrieren, kom på det 432 meter lange hull 6, med 189 meter inn på andreslaget og flagget trykket helt bakerst i høyre hjørne, sannsynligvis den vanskeligste flaggplasseringen på hele greenen.

Det var som å spille dart der ute.

Elias Bertheussen

– Jeg slo et høyt femmerjern som jeg tok av litt lengde på. Den var på vei mot flagget hele tiden, men det var selvfølgelig bare flaks at den gikk inn. Det var veldig deilig plutselig å gå fra -2 til -5 på et øyeblikk. Det var kickstarten jeg trengte, sier Arnøy, som nå har gitt seg selv et perfekt utgangspunkt i jakten på sin første kongepokal.

Arnøys spillepartner og nærmeste utfordrer, Elias Bertheussen, sier det er smittsomt når de andre spillere i gruppen gjør birdie etter birdie.

– Jeg er veldig fornøyd med starten. Banen spilles ganske kort siden de har satt frem noen teer, og med så myke greener etter alt regnværet som har vært, blir det som å spille dart der ute. Det gjør det mye lettere å spille bra når man ser gode slag fra de andre hele veien. Selv om man forsøker å bare fokusere på sitt eget spill, blir det utvilsomt enklere å visualisere gode slag selv.

(Artikkelen fortsetter under)

Elias Bertheussen ligger an til sammenlagtseier i Garmin Minitour, der proffene som har deltatt i sommerens tre Garmin Norgescup-turneringer, deltar i kampen om en bonuspott på 100 000 kroner. (Foto: Christian Døvle)

Bertheussen har nå mulighet til å bli dobbel norgesmester etter at han vant NM-match tidligere i sommer. Han deler også ledelsen i kampen om bonuspotten i Garmin Minitour med Aksel K. Olsen, men han bryr seg ikke nevneverdig om hvordan det går der.

– Jeg har egentlig ikke tenkt noe på det i det hele tatt. Jeg prøver bare å spille en bra turnering, sier Bertheussen, som for øvrig ble norgesmester i 2012 og 2013.

På delt andreplass på syv under par ligger også Kristian Krogh Johannessen, som av mange er ansett som favoritt til å vinne NM, og Bård Skogen, Norges beste juniorspiller.

– Det var en veldig bra dag i dag. Banen passer meg bra, siden jeg vanligvis slår ganske rett fra tee, sier 18 år gamle Skogen til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Bård Skogen syntes det var kult å spille med to av sine forbilder – og enda kulere å slå dem. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Årets NM har det sterkeste startfeltet noensinne, og Skogen sier han er takknemlig for muligheten til å måle muskler med noen av Norges beste spillere.

– Det er lærerikt å se hvordan man ligger an i forhold til de beste. I dag spilte jeg med to jeg har sett opp til siden jeg var liten, Kristoffer (Reitan) og Aksel (Olsen). Det var ver veldig gøy å få spille med dem, og enda gøyere å slå dem i dag!

Kristian Krogh Johannessen satte banerekorden på 64 slag da han tok sin første proffseier på Holtsmark på Nordic League i 2015, og siden da har runden blitt tangert fire ganger.

Torsdag hadde han mulighet til å forbedre rekorden ytterligere da han var åtte under par med ett hull igjen å spille – godt hjulpet av to eagler – men han måtte ta til takke med dagens første bogey på avslutningen etter at utslaget havnet i trøbbel.

De fleste forhåndsfavorittene er samlet i toppen etter første runde, og Andreas Halvorsen, Eirik Tage Johansen, Espen Kofstad og Kristoffer Reitan har i skrivende stund også føling til toppen.

Leaderboard