Førstegangsvinnere i alle klasser i senior-NM på Stavanger GK

Jannicke N. Bakken, Tom Arne Tollefsen, Solfrid Foseide, Ola Hjorth og Jon Klyve kan kalle seg norgesmestere etter seiere i hver sin klasse i helgens senior-NM på Stavanger Golfklubb.

I damenes seniorklasse, som er for spillere fra 50 til 59 år, tok Oslo GKs Jannicke Nielsen Bakken sin første norgesmestertittel etter å ha slått regjerende mester Ingrid Martens (Nordhaug GK) med åtte slag. Bakken leverte scorer på 79 og 77 slag og kom seg inn på +14 sammenlagt. Sandnes GKs Elin Malde kapret den siste plassen på pallen med en totalscore på 24 over par.

Resultater senior dame

I herrenes seniorklasse beholdt Tom Arne Tollfesen fra Nøtterøy GK roen med ledelsen før siste runde. Han dro i land tittelen med runder på 71 og 78 slag og en sammenlagt score på syv over par, tre slag foran Øyvind Reinertsen fra Miklagard Golf. Vinneren fra 2017 og 2016, Tom Selmer (Losby GK), ble tredjemann ytterligere et slag bak. I likhet med vinneren i seniorklassen for damer kunne også Tollefsen juble for sin første seier i senior-NM-sammenheng.

Resultater senior herre

I den eldre senior-klassen fra 60 til 69 år ble det en jevnspilt affære mellom Ola Hjorth fra Miklagard Golf og evigunge Asbjørn Ramnefjell (Oslo GK), som jaktet sin syvende (!) senior-NM-triumf. Ramnefjell ledet med seks slag etter den imponerende åpningsrunden på 69 slag, men måtte ut i omspill mot Hjorth etter at de begge endte fem over par sammenlagt, da Hjort svarte Ramnefjells avsluttende 78-runde med å gå på 72 slag. I playoff trakk Hjort det lengste strået, og dermed kunne også han kalle seg seniornorgesmester for første gang. Fire slag bak Hjort og Ramnefjell endte Kristansand GKs Per Berge på tredjeplass med +9 sammenlagt.

Resultater eldre senior herre

I damenes eldste klasse ble det hjemmeseier til Solfrid Foseide med tre slags margin etter to strake 80-runder (+18). Anne Line Bakkevik (Oslo GK) endte på plassen bak, etterfulgt av Solveig Moen fra Vestfold GK på tredjeplass med +24. Dette var også Foseides første topplassering i norgesmesterskapet for seniorer.

Resultater eldre senior dame

I turneringen for herrer over 70 år, en klasse som har fått det passende navnet «supersenior herre», ble det tett i toppen da Fana Golfklubbs Jon Klyve slo Bjarne A. Eikeland (Sola GK) med ett fattig slag. Klyve lå på femteplass etter å ha åpnet turneringen med en 82-runde, men den avsluttende 80-runden var akkurat nok til å løfte ham til toppen av leaderboardet. Bærum GKs tidligere daglige leder Brede Kristoffersen, som for øvrig vant turneringen i 2013, tok tredjeplassen alene på +23 sammenlagt.

Heller ikke Klyve hadde før turneringen på Stavanger GK vunnet senior-NM tidligere, og dermed ble det førstegangsvinnere i alle de fem klassene. Vi gratulerer!

Resultater supersenior herre

Den første utgaven av senior-NM ble startet opp i 1955, men det var ikke før i 2005 at turneringen ble fast inventar på den norske turneringskalenderen. Anna Dønnestad (Hakadal GK) og Asbjørn Ramnefjell (Oslo GK) er de mestvinnende spillerne i turneringen med henholdsvis ti og syv seirer hver seg.