– Det gjør at man setter pris på bare å være i live, og man begynner å tenke over hvordan man tar ting for gitt. Det er vilt hvor raskt livet går. Jeg er 25, men det føltes som i gang da jeg var fem år gammel og gikk på rulleskøyter med søsteren min, sa en emosjonell Hoffmann i presseboksen på Bay Hill, etter å ha signert for fire birdies og en eagle på vei til ett slags ledelse.

Hoffman var i knallform under fjorårets FedEx Cup-sluttspill, men har hatt en treg start på årets sesong. I følge pgatour.com har han på ni starter misset cuten i tre av dem, trukket seg en gang, og kun to plasseringer i topp-50.

Hoffman, som forøvrig er utdannet pilot, fløy sitt eget fly rett fra forrige ukes missede cut og hjem til rangen for å jobbe med svingen. Det har tydeligvis hjulpet.

Blant topp-10 på leaderboardet finner vi navn som Ian Poulter (-5), Adam Scott(-4), Brandt Snedeker (-4), Billy Horschel (-4), Henrik Stenson (-4), Keegan Bradley (-4), Padraigh Harrington (-4) og Hunter Mahan (-4).

Rory McIlroy viste også tegn til forbedring etter å ha vært ute av form de siste ukene. Han traff hele 17 av 18 greener og 10 av 14 fairways, men fikk aldri putteren til å lystre. Det resulterte i en åpningsrunde på to under par, fire slag bak Hoffman og delt 23. plass.

Leaderboard

Høydepunkter