Istedenfor å reise hjem til Norge for å tilbringe turneringssommeren her, har Andreas Gjesteby valgt å bli i USA i oppkjøringen til hans siste år ved Baylor University i Texas.

I tillegg til å gjennomføre en måned med sommerskole, slik mange idrettsutøvere på college gjerne gjør, har han lagt opp til et sterkt turneringsprogram.

Nylig tapte han i omspill for å komme med i US Amateur, som regnes som verdens største amatørturnering sammen med britiske The Amateur Championship. Selv om han tapte kampen om å kvalifisere seg direkte, har han fremdeles gode muligheter til å komme med ettersom han nå er blant de første reservene.

I en annen anerkjent amatørturnering, The Southeastern Amateur, spilte han på det jevne i fire runder og endte til slutt på en delt 34. plass.

Sommerens store høydepunkt så langt skulle imidlertid vise seg å komme i W.E. Cole Cotton States Invitational, eller «Cotton States» som den populært kalles blant spillerne. Dette er en turnering hvor majorvinnere og Ryder Cup-spillere deltok i sine yngre dager, og årets utgave var den 64. i sin rekke.

Her kom Gjesteby på andreplass i slagspillet, med en totalscore på fem under par på to runder i Monroe, Louisiana.

32 spillere kvalifiserte seg til matchspill, og her fortsatte Drammen-spilleren å levere varene. I de fire første matchene valset han over sine konkurrenter, og var i realiteten aldri truet.

I finalen møtte han imidlertid Cory Churchman, som var helt umulig å ha med å gjøre. Churchman startet forrykende, og da matchen var ferdig på hull 14 hadde han allerede rukket å gjøre syv birdies.

En andreplass i denne turneringen står det likevel stor respekt av, og Gjesteby var ved godt mot da finalen var ferdigspilt.

-Cotton States var egentlig veldig bra hele veien. Selvfølgelig surt å tape i finalen, men de første fire matchene var ren overkjøring og jeg var vel bare ned en gang i de matchene, og det var det første hullet i den tredje matchen. Spillet virker å være på vei oppover nå og jeg tar med meg masse positivt videre fra den siste turneringa, sier han til Norsk Golf.

Nå krysser han fingrene for å komme i US Amateur, som spilles på ærverdige Olympia Fields i Illinois i slutten av august. Her har Gjesteby spilt collegeturnering tidligere, og også her er det 36 hulls slagspill før finalistene går over i matchplay.

Gjesteby ble spurt om å spille Lag-EM for Norge tidligere i sommer, men måtte avslå dette tilbudet da det ville kollidert med en av hans eksamener.

Slik han spiller om dagen kan det i alle fall se ut til at avgjørelsen om å tilbringere sommeren i USA var god.

Resultater og øvrig informasjon om Cotton States Invitational finner du her.