The Masters er nærmest som høytid å regne for spillesugne golfere over hele verden. På mange måter markerer årets første major selve starten på en ny sesong, og det er ikke uvanlig at spillelysten blir ekstra sterk når bildene fra eventyrlige Augusta National ruller over skjermen.

Kampen om den grønne jakka engasjerer og samler golfspillere på alle nivåer på en helt spesiell måte, og i år er det kanskje vanskeligere enn noensinne å spå en vinner. 

Vi spurte et knippe norske golfprofiler hvem de har som favoritt til årets utgave av The Masters.

Per Haugsrud, golfkommentator og tidligere Europatour-spiller:
– Jeg tipper Bubba Watson vinner igjen. Han har allerede bevist at denne banen er som skapt for ham!

Henrik Bjørnstad, tidligere PGA Tour-spiller:
Tom Watson kommer til å lede etter 9 hull, Fred Couples vil som alltid lede etter 36, men Dustin Johnson drar hjem seieren til slutt. Augusta favoriserer de langtslående etter de bygget om banen for en del år siden og Johnson har i tillegg til sin lengde, et nærspill som er lekent. Jeg håper alltid at Tiger skal vinne Masters, det hadde vært fantastisk hvis vi fikk oppleve det én gang til. Men, han har spilt for lite, han har hatt rusk i spillet sitt før han ble skadet, så jeg tror dessverre ikke han vil være med å prege turneringen i år. Men jeg håper jeg tar feil!

Knut Børsheim, tidligere Europatour-spiller:
– Jeg følger ikke med like mye som tidligere, så dette kan fort bli et dårlig eksperttips. Jeg har jo såvidt fått meg at Tiger har vært skadet! Men fra spøk til alvor – jeg tror en av disse ungguttene klikker helt. Jeg holder en knapp på Jordan Spieth!

Marius Thorp, tidligere Europatour-spiller:
– Jeg heier selvfølgelig på min gamle venn Rory McIlroy, og tror han vinner!

Espen Kofstad, tidligere Europatour-spiller:
– Har tro på både Rory McIlroy og Jordan Spieth, men om jeg kun kan velge én så faller nok dette valget på Rory McIlroy! Han spiller så solid om dagen, har «koll» på jernslagene og putter bra, så jeg tror han blir farlig.

Darren Webster-Clarke, Team Norway-coach:
– Det er jo ingen tvil om at mange av amerikanerne spiller veldig bra om dagen, men jeg tror Rory kan få jobben gjort denne gangen. Jeg håper selvfølgelig alltid på at en europeer skal vinne!

Øyvind Rojahn, sportssjef i Norges Golfforbund:
– Mitt tips og håp er at det blir en skandinavisk vinner, og da er Henrik Stenson den som kanskje har størst sjanse, men Jonas Blixt har også vist før at han er uredd i store turneringer. Stenson vinner fordi han gjør lite feil!

Richard Green, Europatour-spiller og Marianne Skarpnords forlovede:
– Jason Day har vært med i toppen her flere ganger, og denne gangen tror jeg  han har muligheten til å gå hele veien!

Elias Bertheussen, Team Norway og European Challenge Tour:
– Jeg legger vekt på slagstyrke fra tee til green på Augusta, men akkurat som med Liverpool tipper jeg til syvende og sist med hjertet. Dermed faller valget på Tiger Woods! Han er den jeg håper mest på, og jeg er veldig spent på han. Mange er mest spent på nærspillet hans, men det tror jeg kommer til å løse seg fint, faktisk. Jeg er mest spent på «drawene» fra tee som han har slitt litt med de siste årene, men krysser fingrene!

Frode Scheie, tidligere sportssjef i Norges Golfforbund:
– Ikke lett å tippe vinneren her, mange som kan ta det! Hadde vært kult med Rory, men tipper at Spieth meget vel kan ta det hjem. Han er jo i kjempeform og var i toppen i fjor!

Marita Engzelius, Team Norway-spiller:
– 
Jeg tror faktisk det blir Patrick Reed!

Nå gjenstår det bare å se om de norske golfekspertene har gjort hjemmeleksen sin.

Hvem tror du på?