Bryson DeChambeau er kjent for å gå sine egne veier. Denne uka fant han veien til toppen av seierspallen i John Deere Classic.

– Jeg viser alle at: «Se, det er mange måter å gjøre det på, sier han til pgatour.com etter seieren.

Før fjerde og siste runde lå DeChambeau fire slag bak lederen Patrick Rodgers. 23-åringen trengte et lite mirakel for å hente inn landsmannen.

Jeg viser alle at det
er mange måter å
gjøre det på

65 slag senere var det lille mirakelet et faktum. DeChambeaus avslutning, med fire birdier på de seks siste hullene, var for mye for Rodgers, som fullførte på 70, ett slag for mye til å kunne kreve omspill.

40 forsøk

Det var ikke bare DeChambeaus første seier på PGA-touren, det sikrer ham også en plass i British Open, som starter torsdag, på Royal Birkdale.

– Jeg kan ikke tro det, men jeg er klar sier en jublende og tårevåt DeChambeau, etter å ha vunnet på PGA-touren i sin førtiende start.

(saken fortsetter under videoen)

Original

– Jeg gjør det på min måte, og jeg er komfortabel med å gjøre det på min måte.

Jeg gjør det
på min måte

Alle jernkøllene hans har nøyaktig like lange skaft; 0,953 meter. Han bruker ikke håndleddene når han putter eller svinger, og han spiller med sixpence og sylskarp buksebrett. I tillegg har han eksperimentert med en eldgamle putte-teknikk, kjent som side saddle.

Dét satte sportens gamle menn en effektiv stopper for tidligere i år, ved å forby putteren.

(saken fortsetter under bildet)

Det er ikke godt å si om DeChambeau gråter for seieren eller om han gråter over golfens gamle menn. (Foto: Getty Images)

Forbud

– De sa det til meg også, at de ikke liker måten jeg gjør det på. Men det er innenfor reglene, så jeg vet ikke hvorfor de ikke liker det. De sier at jeg tar ferdighet ut av sporten. Alt som hjelper meg til å spille lave runder eller gjør golf morsommere og utvikler sporten…det er dét som betyr noe for meg, sa DeChambeau til CBS Sports etter forbudet.

Noen mener han kødder med golfsportens tradisjonelle verdier. Andre mener han er en foregangsfigur som tør å gå veier andre ikke har gått før.

Denne helgen viste at han er på riktig vei.

Leaderboard