Stavanger-golferen Ole B. Ramsnes var ferdig for dagen flere timer før de siste spillerne var ventet inn på den 18. greenen under Norwegian Opens siste runde på Skjeberg Golfklubb. Etter to «ok» runder på Evje de to foregående dagene hadde han levert en god sisterunde på 69 slag på Skjeberg, og endte turneringen på to under par.

Og han var greit fornøyd med dagens innsats, selv om det ikke lå an til en plass helt i toppen i Nordea Tour-turneringen, og heller ikke i den innlagte NM-konkurransen.

– Jeg hadde tenkt å dra, og hadde satt meg i bilen da jeg oppdaget at det begynte å bli close. Så da bestemte jeg meg for å bli litt til, sier Ramsnes til Norsk Golf

Det viste seg å være lurt.

For en etter en sviktet de som lå foran ham på resultatlisten. Til slutt var det bare én spiller som kunne slå 25-åringen fra Stavanger i kampen om kongepokalen, og det var 14 år gamle Bård Bjørnevik Skogen som hadde imponert voldsomt denne lørdagen på Skjeberg og ledet NM med tre slag. Men tre bogeyer på 14., 16. og 17. gjorde at Skogen og Ramsnes var helt likt da Skogen slo seg litt for langt inn på den 18. greenen og havnet i roughen.

Les også: Wow, for noen ungdommer!

Derfra klarte han ikke redde par, og NM-gullet gikk til Ramsnes som fikk beskjeden mens han stod på rangen og forberedte seg til et eventuelt omspill.

-Oj! OK! utbrøt en litt himmelfallen 25-åring da han fikk overbrakt beskjeden om at NM-gullet og kongepokalen var hans.

Les også: College-kompiser vant NM

– Stor opptur

Med sen premieutdeling gikk siste Stavanger-fly uten NM-vinneren som måtte finne seg både overnatting og morgenfly søndag.

– Dette var en eneste stor opptur for meg. Det er den beste Nordic League-turneringen jeg har spilt i år. Tidligere har jeg slitt med at jeg får minst en dårlig runde som ødelegger, men nå leverte jeg to ok runder og en god i dag, forteller Ramsnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ole B. Ramsnes satte sammen tre solide runder for å bli norgesmester. Foto: Benjamin A. Ward. 
Ole B. Ramsnes holdt på å reise fra hele premieutdelingen og kongepokalen. Foto: Benjamin A. Ward. 

På 13 tidligere starter på Nordic League i år, har 25-åringen misset åtte cutter, og har notert seg for en delt 29. plass som best. NM-gullet lørdag holdt til en tiendeplass i Norwegian Open, som ble vunnet av svenske Oscar Lengdén på 12 under par.

Se resultatlisten for Norwegian Open her. 

Fortsetter på Nordic League

Nå håper Ramsnes at NM-gullet kan inspirere til å levere på et stabilt høyere nivå.

-Jeg fortsetter videre med Nordic League og tar det litt etter litt, og håper det løsner, smiler den ferske NM-vinneren.

Om han skal feire NM-gullet?

 – Ja, pappa har lovet meg en biffmiddag, så det blir nok noe feiring. Men først må jeg skaffe meg skyss og et sted å sove, ler den blide rogalendingen.

Norgesmester Ole B. Ramsnes sammen med Bård Bjørnevik Skogen (til høyre) og Sigurd Aune som delte andreplassen i NM. Foto: Benjamin A. Ward.