Sannsynligheten for at en vanlig amatørspiller skal gjøre hole-in-one, er omtrent 12 500 til 1. For profesjonelle spillere er den imidlertid 2500 til 1, og enkelte proffspillere har flere hole-in-one i karriereren enn andre dødelige har birdies.

Likevel er det ikke tatt for gitt at proffene heller skal få oppleve et hole-in-one i karrieren, og til og med Ben Hogan – en av tidenes beste spillere med en jernkølle i hånda – gjorde aldri hole-in-one i turnering.

Frem til onsdag hadde heller ikke Viktor Hovland, Golf-Norges heteste spiller om dagen, opplevd å se ballen fly ned i koppen på ett slag. Det endret seg på det 11. hullet på East Lake i Atlanta, et par 3-hull på 195 meter.

– Det var gøy. Den landet fem-seks steg kort av hullet. Da jeg så den rulle mot hullet, tenkte jeg «nå skjer det kanskje». Det var ganske kult. (…) Det var et lite sekserjern. Jeg traff den på hælen, så det var ikke det reneste slaget, smilte Hovland etter runden.

 

 

Miklagard-spilleren vant slagspillsdelen av East Lake Cup tidligere i uken og tok med det sin fjerde seier for året og hans andre collegeseier på en drøy uke.

I semifinalen tapte imidlertid Oklahoma State mot Alabama, til tross for at Viktor Hovland gjorde sin del av jobben med å slå Frankie Capan 2&1. I onsdagens bronsefinale mot Duke ble det et nytt tap for Oklahoma State, men Hovland kunne igjen gå seirende ut av sin duell med 2&1-seier over Alex Smalley.

Dermed fortsatte Hovland sin utrolige matchspill-statistikk i 2018. I hans 14 matcher totalt i Big 12 Match Play, NCAA-mesterskapet, U.S. Amateur og East Lake Cup står han med hele 13 seiere (!) og kun ett tap.

Og neste uke debuterer han på PGA-touren…

Les også: V for Viktory: Historien om Hovlands gjennombrudd

Your browser does not support iframes.