Mens andre spillere på rangen på Augusta National er omringet av trenere, Trackmaner og diverse støtteapparat, har Viktor Hovland stått alene sammen med sin caddie Alan Bratton gjennom hele uken.

På starten av uken var Hovland bare sånn halvveis fornøyd med hvordan svingen satt. I stedet for å tilkalle hjelp fra treneren Denny Lucas – som har reist fra nabostaten Florida på invitasjon fra Hovland – har Hovland likevel gjort alle svingjusteringer helt alene, uten innput fra svingtreneren sin.

Faktisk har ikke Lucas vært «inside the ropes» med Hovland i løpet av hele uken, men heller måttet holde seg i bakgrunnen sammen med resten av publikum.

Hovland sier The Masters er en så spesiell turnering med mye oppmerksomhet og mange forstyrrelser rundt. Det gjør at han vil begrense hvor mange mennesker han må forholde seg til mens han konsentrerer seg på sitt eget spill.

– Det er så mye som skjer, så jeg prøver bare å holde en lav profil. Det blir så mange folk rundt meg, Jeg har nesten ikke sett familien min engang. Jeg har ikke lyst til å ha det fokuset (på teknikktrening journ. anm.) denne uken, sier Hovland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Viktor Hovlands svingtrener Denny Lucas til venstre i bildet har måttet holde seg i bakgrunnen under Masters-uken. Hovland ønsker ikke å fokusere på teknikktrening under major-debuten. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Justerer seg selv

Hovland har jobbet med Denny Lucas siden vinteren 2017. Hovland sier han nå kjenner Lucas så godt at han ikke har behov for tilbakemeldinger ansikt-til-ansikt hvis han vil gjøre tekniske justeringer.

Jeg ser på det som utelukkende positivt at Viktor føler han har kommet til det nivået hvor han styrer seg selv.

Marius Thorp

– Jeg vet jo hva han kommer til å si. Det er ikke sånn at han kommer til å si noe helt nytt når jeg står på rangen der. Det er jo de samme greiene vi jobber med, så det er ikke slik at han kommer til å si noe som er revolusjonerende for spillet mitt. Jeg føler jeg er ganske flink til å føle meg frem og justere meg selv, forklarer Hovland.

Eurosport og GOLFTVs ekspertkommentator Marius Thorp sier uttalelsene til Hovland vitner om en moden spiller.

– Viktor er et eksempel til etterfølgelse. Dette viser bare hvor selvstendig han er. Jeg mener at et trener-spiller-samarbeid er ordentlig vellykket når en spiller klarer å «eie» svingen sin helt. Jeg ser på det som utelukkende positivt at Viktor føler han har kommet til det nivået hvor han styrer seg selv.

(Artikkelen fortsetter under)

Denny Lucas har sett lite til sin elev Viktor Hovland denne uken. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Er tilgjengelig

For Denny Lucas har imidlertid uken ikke blitt helt slik han hadde sett for seg, men vil ikke svare på om han er skuffet. Han medgir at han er litt overrasket over at Hovland ikke har ønsket noe hjelp.

– The Masters er en veldig spesiell uke, og jeg forstår hvis han vil holde seg inne i «bobla». Vi har ikke pratet mye sammen denne uken, men han vet at jeg er tilgjengelig hvis han skulle trenge meg, sier Lucas.

Hvis jeg føler jeg trenger hjelp, kommer jeg så klart til å ta kontakt med ham.

Viktor Hovland 

– Det er typisk Viktor å gjøre ting på sin egen måte. Og det er nok også mye av forklaringen på hvorfor han er blitt så god, konstaterer engelskmannen, som for øvrig også er svingtrener for Hovlands tidligere lagkamerat i Oklahoma State, Kristoffer Ventura.

At Hovland gjør ting på sin egen måte, er åpenbart også under oppvarmingen før turneringsrundene.

Han bruker halvparten så lang tid på rangen som de andre spillerne, og før torsdagens åpningsrunde brukte han ikke noe tid på nærspill i det hele tatt – med unntak av noen få putter ved treningsgreenen ved første tee.

Hovland understreker at han synes det er bra å vite at Denny Lucas er i nærheten, selv om han ikke har hatt behov for hjelpen hans ennå.

– Hvis jeg føler jeg trenger hjelp, kommer jeg så klart til å ta kontakt med ham.

Med 15 greentreff og bunnsolid spill fra tee til green på åpningsrunden ser det nok ut til at Lucas må belage seg på en ny dag utenfor tauene fredag.