Feltet i DP World Tour Championship pleier vanligvis å være fullstappet med de beste spillerne i verden. På grunn av korona-situasjonen er det imidlertid bare seks av de 30 beste spillerne som er med i turneringen. En av dem er Viktor Hovland, som har mulighet til å bli den første til å vinne to uker på rad på PGA- og Europa-touren siden Tiger Woods i 2008.

Etter å ha startet turneringen med en runde på én under par fulgte Hovland opp med å gå fredagens runde på tre under par (69 slag), inkludert tre birdies på hans seks siste hull.

Det løftet ham fra 18.- til 12.-plass sammenlagt. Avstanden til toppen økte imidlertid fra tre til seks slag etter at lederen Patrick Reed klinte til med en 64-runde.

Selv om Hovland allerede har sikret at han avslutter 2020 med et smell, er turneringen i Dubai viktig av andre grunner. Etter denne uken mangler han kun tre europatour-turneringer for å ha mulighet til å kvalifisere seg til Europas Ryder Cup-lag i september.

Hovland tar seg en velfortjent juleferie etter turneringen i Dubai. Neste gang vi får se ham i aksjon igjen, blir Sentry Tournament of Champions på Hawaii 7. januar, der feltet utelukkende består av spillere som vant på PGA-touren i 2019/2020-sesongen.

Leaderboard