Etter å ha åpnet turneringen med en runde på fire under par fulgte Hovland opp med å gå fem under par lørdag. Han har bare gjort én bogey på 36 hull, men i et felt som scorer lavt på Kapaluas Plantation Course, falt han likevel fem plasser til delt 17.-plass sammenlagt.

Hovland kom skjevt ut av portene med bogey på hull 2 etter å ha bommet sin par-putt fra to meter. Det satte tonen for en dag der han aldri skulle få det helt til å stemme på greenen. Likevel klarte han å innkassere seks birdies.

23-åringen kontret umiddelbart med birdie på hull 3 etter å ha slått innspillet fra 115 meter helt inntil hullet. To hull senere kom han seg under par for dagen med en toputt fra ti meter på par 5-hullet.

Etter seks par på rad kom dagens tredje birdie på hull 12 etter at innspillet fra 75 meter la seg snaue halvmeteren fra hullet. På det neste hullet bommet han en birdieputt fra to meter, men fulgte opp med tre birdies på rappen fra hull 14 til 16, akkurat som på åpningsrunden. Birdien på hull 16 kom fra syv og en halv meter, som også var hans eneste senkede putt med litt lengde på.

Hovland hadde mulighet til å runde av med stil etter at han slo seg inn på green på to slag på det avsluttende par 5-hullet, men dessverre treputtet han eaglemuligheten fra 20 meter. Dermed falt han også ett slag utenfor topp-10.

Etter halvspilt turnering ligger Hovland nå ni under par sammenlagt, med en fortsatt overkommelig luke på fem slag opp til den nye lederen Harris English fra USA.

Ifølge pgatour.coms statistikk er det utslagene som har vært Hovlands store styrke så langt, hvor kun tre spillere har vært bedre enn ham så langt. Fredag løftet han også innspillene vesentlig: fra å ha tapt 1,6 slag til feltet på runde 1 tjente han et halvt slag på andrerunden.

På greenene gikk utviklingen imidlertid i motsatt retning: han tapte litt over to slag med putteren i hånda, i skarp kontrast til åpningsrunden da han tjente 1,8 slag.

Feltet i Sentry Tournament of Champions er på kun 42 spillere og består utelukkende av vinnere fra fjorårets PGA Tour og deltagerne i FedEx Cup-finalen på East Lake.

Hovland tar fatt på tredje runde klokken 22.05 norsk tid lørdag i ball med Marc Leishman. Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.

Leaderboard