Etter å ha misset cuten i forrige ukes The American Express får Kristoffer Ventura nå mulighet til umiddelbar revansj i Farmers Insurance Open.

25-åringen startet PGA-tourens 2020/2021-sesong med to topp-7-plasseringer i sine tre første turneringer, men står nå med fem missede cuter på sine seks siste turneringer.

Tallenes tale er klare på hva han må forbedre for å komme tilbake i flytsonen igjen: han er rangert helt nede på 192.-plass på PGA-tourens jernspill-statistikk.

– Veien til PGA-touren har ikke vært strømlinjeformet. Det har vært mye opp og ned og jeg vil si jeg ikke har kommet til den posisjonen hvor jeg kan si meg fornøyd. Det tror jeg heller aldri man blir. Det er mange ting som må bli bedre, sier Ventura i et intervju med VG denne uken.

Han befinner seg for tiden på 88.-plass på poenglisten FedEx Cup. Det er topp-125 ved sesongslutt som fornyer PGA Tour-kortet ett år til.

Les også: – Hvis jernslagene blir bedre, er det ingenting som kan holde meg tilbake

En annen som sannsynligvis stiller opp revansjesugen på Torrey Pines, er Viktor Hovland. Selv om det ble 31.-plass i Sentry Tournament of Champions for to og en halv uke siden, raste han nedover leaderboardet den siste dagen med sin dårligste runde siden i fjor sommer.

Dermed valgte han å stå over turneringen som han i utgangspunktet skulle spille uken etter, og han har i stedet brukt tiden til å ligge i hardtrening.

Under en av treningsøktene satte Hovland ny fartsrekord med driveren sin, og det skal bli spennende å se om han tar med seg noe av den samme farten til turnering. Det er i hvert fall ikke tvil om at den vil komme godt med på Torrey Pines, som måler over 7000 meter.

Les også: Hovland-tallene nærmer seg Rory-nivå

Farmers Insurance Open er årets mest stjernespekkede turnering på PGA-touren så langt, og på startstreken finner vi navn som Rory McIlroy, Brooks Koepka, Adam Scott, Jon Rahm, Phil Mickelson, Jason Day og Xander Schauffele – for å nevne noen.

Med én seier og tre topp-15-plasseringer på seks turneringer denne sesongen er Viktor Hovland blant favorittene til å vinne. Ifølge oddschecker.com er han nummer seks på listen over vinnerfavoritter.

Hovland tar fatt på åpningsrunden klokken 18.30 norsk tid i gruppe med amerikanerne Lanto Griffin og Michael Kim. Kristoffer Ventura slår ut en halvtime senere med canadieren Roger Sloan og Ben Taylor fra England.

Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge torsdag og fredag fra 21.00 til 01.00, og lørdag og søndag fra 19.00 til midnatt.