Jarand Ekeland Arnøy avsluttet Challengetour-turneringen i Frankrike på samme måte som han startet den; strålende.

LES OGSÅ: Krogh med supercomeback

Arnøy

Faktisk var det ingen som spilte bedre på siste dag enn bergenseren fra Fana GK, på Golf International de Pont Royal.

Ingen matchen Arnøys 66-runde på siste dag. (Foto: Getty Images)

En 66-runde (-6) gjorde at 22-åringen klatret fra 48. plass til en delt 17. plass. Det er faktisk Arnøys beste plassering i år, i det som må sies å ha vært en skuffende sesong.

Arnøys tidligere bestenotering var tre 56. plasser.

Best av alle

Også den andre nordmannen som greide cut-en, Kristian Krogh Johannessen, klatret på lista på siste dag. Etter en forferdelig åpningsrunde på 77 slag, har drammenseren avansert voldsomt. Faktisk har 23-åringen vært den klart beste spilleren i feltet – om man regner de tre siste rundene.

Med en avsluttende runde på 70 slag (-2) klatret Krogh ytterligere plasser, og endte til slutt på delt 6. plass. Det betyr i underkant av 6 200 euro i lomma.

Det er likevel ikke nok til å «betale» billetten til Road to Ras Al Khaimah, som er Challengetourens svar på FedEx cup.

Krogh endte til slutt på delt 7. plass, i Frankrike. (Foto: Getty Images)

Trenger topplasseringer

Både Arnøy og Krogh er avhengig av flere topplasseringer i sesongens siste tre turneringer for å kvalifisere seg til sesongfinalen i Emiratene. De femten beste spillerne på Challengetouren etter den siste turneringer, får spillerett på Europatouren neste sesong.

Før turneringen lå Krogh på 40. plass. Det er de 45 beste spillerne som får «audiens» til Emiratene. Etter 6. plassen ligger Krogh på 33. plass. Avstanden opp til 15. plass er drøyt 26 000 euro.

Det betyr at det fortsatt er en jobb å gjøre for Krogh. Toget har heller ikke gått for Arnøy, som ligger på 209. plass på pengelista, men da må det spilles mange 66-runder de neste ukene.

Eirik Tage Johansen, som ikke greide cut-en i helga (bare fjerde gang i år at det skjer), ligger på 23. plass på rankingen.

Franskmannen Romain Langasque vant turneringen (-15).

Neste turnering spilles 4.-7. oktober; Irish Challenge. Der får vinneren 28 800 euro.

Leaderboard