Henrik Bjørnstad (Miklagard GK) skrudde tiden tilbake og leverte festgolf med en åpningsrunde på åtte under par, 64 slag, i Holtsmark Open på torsdag – en tangering av banerekorden. 39-åringen hadde med det delt ledelse med svenske Jacob Glennemo som utgangspunkt før torsdagens runde.

Rapport fra første runde: – En av mine beste runder noensinne

Glennemo, som hadde en tidlig starttid, satte press på Bjørnstad med å levere en solid runde i krevende forhold med vind og regn på tre under par. Bjørnstad så lenge ut til å svare på en bra måte, og var to under par for dagen med tre hull igjen å spille. Dessverre avsluttet han bogey-bogey-bogey.

39-åringen deler nå tredjeplassen sammen med Torbjørn Johansen på syv under par, fire slag bak Glennemo og ett slag bak danske Martin Leth Simonsen før siste runde.

– Jeg spilte veldig bra i tøffe forhold i dag, men avsluttet med tre bogeys. Forbanna, men det er bare sånn det er, skrev Bjørnstad på Instagram etter runden.

Bjørnstad og Johansen har norsk selskap i topp-10 av Elias Bertheussen (Byneset GK), som deler sjetteplassen på fire under par. Ett slag bak ham ligger den formsterke 16-åringen Sander Akeren (Oslo GK) på 14.-plass, med Stavanger-junioren Mats Ege hakk i hæl på 16.-plass.

(Artikkelen fortsetter under)

Etter å ha gjort ni birdies og en eagle på torsdagens runde sa Bjørnstad til Norsk Golf at runden hans var «up there» med de beste rundene hans i karrieren.

– Jeg har følt jeg har hatt noe på gang den siste tiden, så dette var veldig forløsende og deilig. Jeg gjorde litt om på grepet etter forrige turnering, hvor jeg slo noen dårlige slag jeg ønsket å få vekk. Jeg trente masse forrige uke med det nye grepet, og de siste dagene har jeg hatt noen ordentlig gode runder på Miklagard og Drøbak. Det var skikkelig digg å endelig sette alt sammen. Dette var en av mine beste runder noensinne. Jeg hadde kontroll på alle deler av spillet.

Det er for øvrig passende at Bjørnstad er banerekordholder på Holtsmark: I 2005 var han med på den seremonielle åpningen av golfbanen sammen med Suzann Pettersen.

Det er få baner i Norge som har denne layouten her. Det er morsomt å kunne spille så gode baner i Norge

Henrik Bjørnstad

– Det er en veldig fin bane. Jeg hadde hørt litt blandet informasjon om forholdene før denne uken, men greenene rullet skikkelig bra. Og layouten er veldig bra. Man merker at det er en som har peiling på å designe baner som har vært der. Det er få baner i Norge som har denne layouten her. Det er morsomt å kunne spille så gode baner i Norge, forteller den tidligere PGA Tour-spilleren.

Turneringsprogrammet til Bjørnstad har vært av det glisne slaget så langt denne sesongen, men har spilt litt flere turneringer i sommer. 

Han spilte sin første turnering for året i Challenge Tour-turneringen Made in Denmark Challenge i slutten av juni og misset cuten. Tre uker senere var han bidragsyter da Miklagard GK vant lag-NM på hjemmebane. For to uker siden spilte han sin første Nordic League-turnering for sesongen på Esbjerg GK, hvor han endte på 41.-plass.

Han sier han har spilt nok turneringer den siste tiden til å føle at han er inne i turneringsrytmen igjen.

– Det er stor forskjell på å spille treningsrunder og å spille turneringer. Nå føles det helt naturlig å pegge opp igjen. I starten var det litt høyere skuldre første tre-fire hullene. Jeg føler meg definitivt godt inne i rytmen igjen, sier Bjørnstad, som planlegger å spille europatour-kvalifiseringen som starter i september.
 

Leaderboard