(RANCHO MIRAGE, CALIFORNIA) Én runde gjenstår av årets første majorturnering for Suzann Pettersen. Lørdag maktet hun ikke å levere den runden hun var avhengig av for å kunne blande seg i tetsjiktet før søndagens avslutningsrunde.

Tutta startet og avsluttet dagen på par totalt, og er nå ti slag bak den nye lederen, Sei Young Kim fra Sør-Korea. Kim leder med tre slag over verdenstreer Stacy Lewis.

Dermed ser håpet om seier ut til å ha visnet for Tutta.

(Vi fulgte runden slag for slag. Les oppsummeringen her)

Overrasket over trege greener 

Tutta gikk  i proshopen  for å skaffe seg ny putter etter torsdagens skuffende åpningsrunde, og svarte med magisk putting fredag. Lørdag kjølnet også den nye putteren. Hun slet med hastigheten på greenene, og puttet nesten samtlige førsteputter på front nine kort.

– Greenene var tregere enn de så ut som. De var mye tregere enn denne her, sier Tutta og peker på treningsgreenen vi står og intervjuer henne på.

– Hva tenker du om mulighetene dine før morgendagen?

Jeg trenger en kanonrunde i morgen, så får vi se hva det holder til

Tutta

– Jeg trenger en kanonrunde i morgen, så får vi se hva det holder til. Det er veldig mange spillere innenfor kort avstand fra toppen, og det er ikke mye som har skjedd på toppen av leaderboardet. Det viser at det var flere enn meg som slet med å justere seg (til greenene), forklarer Tutta til Norsk Golf. Den kommentaren kom imidlertid før Young Kim dro i fra i toppen.

Tutta sier det ikke blir noen endringer i spilleplanen søndag.

– Nei, men jeg blir helt avhengig av en kjapp start. Det er veldig spillbart utpå her, og det er irriterende når man føler man går og «lunker» rundt. Greenene er veldig mottakelige fortsatt, det er tydelig at de har vannet mye. Jeg hadde håpet at de var litt hardere, forklarer Tutta.

Enklere spilleforhold fører til færre store svingninger på leaderboardet – noe hun blir avhengig av i morgen.

Våt ball på hull 6

Tutta startet lørdagens runde med fem strake par, før dagens første bogey kom på hull 6. Det tilsynelatende perfekte utslaget skjøt fart da det landet, og spratt ut i vannet. Det resulterte i et tapt slag på et tidspunkt Tutta tok sikte på å tråkke på gassen.

– Jeg slo samme kølle som de andre dagene, men jeg traff en kul i fairway akkurat på feil side. Hadde slaget vært tre meter lenger venstre eller kortere hadde den vært perfekt. Det er veldig irriterende. Fra sidelinjen så det sikkert latterlig ut, men jeg kunne ikke bruke en kortere kølle på det hullet, forklarer Tutta.

Hun fulgte opp med åtte par, før dagens andre bogey på hull 15. Hun misset en putt fra 1,5 meter etter å ha slått seg ut fra sanden, men svarte umiddelbart med dagens to første birdies på 16 og 18. Det ser likevel ikke ut til å være nok.

Det var en stor gruppe publikummere som fulgte Tutta under dagens runde. Det fører også med seg noen ekstra utfordringer. På tee på hull 9 slapp en tilskuer ut noen høylytte edle gasser mens Tutta forberedte seg til utslaget.

– Ja, det var mye som skjedde i dag. Jeg liker jo å fise selv, så det gikk helt greit! På hull 10 var det en som rapte. Kanskje det var tegn på at det ikke var helt min dag i dag, flirer hun i det hun drar opp putteren fra bagen igjen for en ny treningsøkt under ettermiddagssolen.

Leaderboard