Jimmy Walker hadde ledet PGA Championship fra start til slutt. Etter at Jason Day satte en utrolig eagle på hull 18 stod Walker igjen med en metersputt for å vinne sin første major.

Drama på siste hull

Mens Day signerte sitt scorekort, slo Walker ut fra siste tee med et trygt jern. Dernest tok Walker frem treerwood-en, og banket til. Dét slaget virket alt annet enn trygt; ballen skeinet ut til høyre.

Jeg sa til meg selv at «dette slaget hadde du tatt
hver gang

– Jeg vurderte å legge meg opp, men jeg lå fint i fairwayen, likte avstanden inn, og jeg kan slå den kølla høyt og fint. Jeg sa til meg selv at «dette slaget hadde du tatt hver gang, uansett hva som står på spill», forklarte Walker til pga.com.

Inne i klubbhuset dro Jason Day hånden gjennom den sorte manken, og pustet tungt idet ballen dumpet ned i tjukkroughen.

– Jeg kan ikke tro at han valgte å slå med den kølla derfra. Han burde jo bare lagt seg opp, sa Viasat Sport-kommentator Hallvard Flatland med fortvilelse i stemmen.

Til slutt stod Walker igjen med en parputt fra én meter for seieren.

Amerikaneren gjorde ingen feil, og dermed kunne han løfte sitt første majortrofé over hodet, som årets fjerde – og siste – majorvinner.

Jimmy Walker med «the Wanamaker trophy». (Foto: Getty Images)

Selvsikker

Walker har virket rolig og fokusert gjennom hele turneringen.

– Jeg har forsøkt å se selvsikker ut, og jeg følte meg selvsikker. Trygg på meg selv, trygg på svingen, på nærspillet. Det var det jeg bygde meg opp på. Å stole på at det jeg gjorde var godt nok. Stole på arbeidsmengden og treningstimene jeg har lagt ned.

Det var det jeg bygde meg opp på. Å stole på at det jeg gjorde var godt nok

Sisterunden på 67 slag var bogeyfri, bestående av femten par og tre birdier.

Walker åpnet finalerunden med ni par. Fra studio stilte Flatland det betimelige spørsmålet om hva som kommer først; birdien eller bogeyen?

Bogeyen kom aldri.

– Jeg traff mange greener i dag, men avstandsbedømmelsen kjentes ikke bra ut. Det føltes som om jeg hadde ti- og tolvmetersputter hele dagen. Så det ble å to-putte hele veien. Men jeg satte dem, og det er du nødt til. Det er det du må gjøre for å vinne.

Maratongolf

Etter at uværet gjorde lørdagen spillefritt for de tolv beste, måtte Walker & co. forberede seg på å spille 36 hull på søndag.

– Det skjer ikke så ofte, spesielt ikke i en major.

Ikke før seieren var sikret lot vinneren følelsene ta overhånd. (Foto: Getty Images)

Spillerne fikk tid til en pause mellom rundene, men vinneren innrømmer at det var en utfordring å gå så mange hull, mest av alt mentalt.

– Det var tøft for alle. Kommer vi til å rekke å spille 36 hull i dag eller må vi komme tilbake på mandag? Hva skjer? Det var den tøffeste delen, å holde hodet kaldt. Jeg var på hele tiden, klar til å spille; for du vet aldri når du får beskjed om at spillet starter opp igjen. Så hodet måtte være på hele dagen. Det var tøft!

Årets fjerde – og siste –  majorvinner

Dermed har 2016-sesongen fire forskjellige majorvinnere: Tidligere har Danny Willett vunnet Masters, Dustin Johnson vant U.S. Open og Henrik Stenson vant British Open.

– Det viser jo at alle som spiller her ute er klassespillere, og at alle har en sjanse til å vinne, sier Walker.

Det viser hvor tøft det er, hvor sterkt startfeltet er. Alle kan vinne!

Den nye vinneren hadde aldri før blitt bedre enn nummer sju i en major.

– For meg var det bare et spørsmål om tid, det er slik jeg har sett på det. Og nå, som jeg endelig vinner, vil jeg ha mer. Men det viser hvor tøft det er, hvor sterkt startfeltet er. Alle kan vinne!

På Baltusrol Golf Club ble det kåret bare én vinner. Jimmy Walker kunne dermed plusse en majortriumf på sine fem tidligere triumfer på PGA Tour.

Leaderboard PGA Championship