Johansen til topps i Spania

Eirik Tage Johansen avsluttet mesterlig på Lumine Golf Club, og vant Nordea Tour Winter Series med ett slag.

Stavanger-spilleren leverte en av dagens beste runder da det gjaldt som mest, og sikret seieren med ett slags margin over svenske Eric Blom.

Eirik Tage Johansen, eller «Tage» som han kalles i det norske golfmiljøet, gjorde hele syv birdies på lørdagens finalerunde.

Med kun to bogeys kunne han til slutt signere for en knallsterk 67-runde, som bragte ham hele veien til toppen av resultatlisten.

Tage var -2 for dagen etter syv spilte hull, men rundet på par etter bogeys på hull åtte og ni. Dette gjorde tydeligvis noe med tenningen, for på back nine rant det inn birdies fra alle kanter.

31 slag på turneringens siste ni hull er intet mindre enn imponerende, og 32-åringen fikk dermed vist det høye nivået han holder når spillet sitter.

Johansen var en av turneringens mest meritterte spillere, og måtte dermed finne seg i å være blant forhåndsfavorittene. Siddisen levde utvilsomt opp til forventingene, og har nå fått en svært lovende start på årets sesong.

Gledelig var det også å se at den nybakte proffspilleren Kristian Krogh Johannessen reiste seg etter misset cut forrige uke.

19-åringen startet turneringen med en sterk 69-runde, og fulgte opp med solid spill også de to siste dagene.

Drammen-spilleren endte på en sterk 9. plass, og hadde det ikke vært for tre kjedelige bogeys på de siste fire hullene, ville en plassering blant de fem beste vært innenfor rekkevidde.

Christian Aronsen, som var med i seierskampen i den første Winter Series-turneringen, leverte tre runder på det jevne. Med +2 totalt endte han på en delt 18. plass, tre slag bak Johannessen.

Neste nordmann på listen var Sondre Erevik Ronold på en 42. plass, mens Stian Wiik Hansen og Dennis den Roover havnet på feil side av cutgrensen denne gangen.