Johnson startet avslutningsrunden ett slag bak teten, men brukte ikke lang tid på å komme seg til toppen av leaderboardet. Etter å ha gått de første ni hullene på fire under par hadde han plutselig åpnet opp en luke på fire slag ned til nestemann.

Johnson så på dette tidspunktet ut til å være i «cruise control», men da han plutselig gjorde to bogeys på rad på hull 12 og 13, svarte rookie Jon Rahm med to kjappe birdies for å plutselig gi Johnson selskap øverst på leaderboardet. Rahm falt imidlertid tilbake med bogeys på de to siste hullene, mens Johnson på sin side ristet av seg de to bogeyene med å gå de fire siste hullene på to under par. Det holdt til ett slags seier over engelskmannen Tommy Fleetwood.

– Jeg slo ballen virkelig bra de tre siste rundene. Jeg misset mange putter, men nesten alle slet på greenene denne uken. De var veldig vanskelige å lese, sa Johnson etter runden.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Johnson misset hele 16 putter fra tre meter og inn denne uken. Det er en tangering av en noe tvilsom «rekord» satt av Vijay Singh i 2008: Aldri har en spiller misset så mange korte putter og likevel vunnet en turnering på PGA-touren. 

Det sier sitt om hvor bra verdenseneren slår ballen om dagen.

Paul Casey sier den enorme slaglengden er det første man legger merke til hos Johnson, men det er ikke hva han selv trekker frem som hans fremste kvalitet:

– Tre ting skiller seg ut hos Dustin. Det første er hvor disiplinert han har blitt når han har lett etter områder å forbedre spillet sitt på. Se på wedge-spillet hans. Han tok tak i det i fjor, og nå høster han fruktene av det. For det andre har han fantastisk følelse og myke hender rundt greenene til å være en så sterk atlet, sier Casey. 

Som det tredje og viktigste punktet trekker Casey frem hvordan Johnson dominerer den viktige «strokes gained»-statistikken, som viser hvor mange slag en spiller tjener i forhold til resten av feltet på spesifikke slag. I løpet av de fire dagene i Mexico tjente Johnson vanvittige 12,4 slag på resten av feltet fra tee til green.

Johnson er bare den femte spilleren i historien som vinner på PGA-touren første turnering etter å ha blitt verdensener. Det gjør at han rykker i fra Jason Day, og han har nå skaffet seg en liten luke på toppen av verdensrankingen.

Johnsons fire seirer i WGC-turneringer er nå nest mest av alle spillere etter Tiger Woods sin tilsynelatende uslåelige rekord på 18. Johnson er også den andre spilleren som vinner to turneringer på rad denne sesongen. 

Formen ser ut til å komme på akkurat riktig tidspunkt. Om en måned braker det løs på Augusta National…