Våren 2019 tok Chris Kirk en pause fra ubestemt tid på PGA-touren. Kirk, som har vunnet fire ganger på PGA-touren, avslørte på sin 34-årsdag at han nå skulle påbegynne et nytt kapittel i livet for å kjempe mot årelangt alkoholmisbruk og depresjon.

– Jeg trodde jeg kunne kontrollere det, men etter flere tilbakefall har jeg innsett at jeg ikke klarer dette alene, skrev Kirk til sine følgere på sosiale medier den 7. mai 2019 – ni dager etter at han hadde tatt det som skulle bli hans siste slurk alkohol.

Etter å ha dedikert syv måneder til tid med familien, terapi og gått gjennom gjenreisningsprogrammet til Anonyme Alkoholikere kom Kirk tilbake til golfsirkuset november 2019 med et nytt syn på tilværelsen.

Han innså nå at bogeys og birdies ikke lenger var det viktigste i livet.

Jo mer jeg har klart å slippe det og omfavne usikkerheten, desto lykkeligere kan jeg være hver dag

Chris Kirk

Kirk endte opp med å misse cuten i fem av de seks første turneringene tilbake på touren, men der han tidligere ville fått panikk, tok han det nå med stoisk ro.

– Det er fantastisk å føle det slik. Jeg har gått fra å føle en overveldende angst og frykt for fremtiden til å føle spenning og omfavnelse av at jeg ikke vet hva som kommer til å skje, fordi ingen vet hva som skal skje.

– Man bruker all denne tiden på å prøve å kontrollere hva som skal skje, men jo mer jeg har klart å slippe det og omfavne usikkerheten, desto lykkeligere klarer jeg å være hver dag, fortalte Kirk i et portrettintervju med pgatour.com.

Etter de missede cutene tok amerikaneren turen ned til nivå to for å finne tilbake turneringsformen på Korn Ferry Tour, og i King & Bear Classic i fjor sommer – 13 måneder etter at han tok en pause fra golf – gikk han helt til topps.

Hans første profesjonelle seier på fem år.

(Artikkelen fortsetter under)

Chris Kirks seier på Korn Ferry Tour i fjor sommer var hans første profesjonelle triumf siden 2015. (Foto: Getty Images)

Siden da har Kirk vært tilbake på PGA-touren med «medical exemption», et medisinsk unntak som gjør at spillere som plutselig har måttet avbryte sine sesonger midtveis på grunn av helsemessige årsaker, får mulighet til å fullføre sesongen på et senere tidspunkt.

Helgens PGA Tour-turnering Sony Open på Hawaii var imidlertid Kirks siste turnering med slik «medical excemption»-kategori. Der hadde han mildt sagt kniven på strupen med tanke på å beholde spillerettighetene på PGA-touren:

Han måtte klare minst en delt tredjeplass for å beholde PGA Tour-kortet.

Resultatet?

Med fire strake runder på 65 slag endte Kirk på en sensasjonell andreplass sammen med Joaquin Niemann (-20), ett slag bak vinneren Kevin Na.

– Det føltes aldri som en vinn-eller-forsvinn-type situasjon. Jeg fulgte ikke med på leaderboardet. Jeg bare fortsatte å spille, sier Kirk til Golfweek.com om presset han spilte med i helgen.

– Jeg er så takknemlig for støtten jeg har fått fra familien min gjennom de siste årene. Det har vært utrolig. Du kunne ha kalt dem gale for at de har fortsatt å støtte meg.

– Jeg elsker min kone Tahnee og guttene mine Sawyer, Foster og Wilder så mye, og jeg kan ikke vente med å se dem igjen.

Andreplassen gjorde Kirk fem millioner kroner rikere, men viktigst av alt sikrer det ham arbeidsplass på touren ut sesongen og gir ham god mulighet til å fornye spillerettighetene til neste år også.

Det bekymrer han seg sannsynligvis ikke nevneverdig for akkurat nå.