Da dagen var omme, kunne begge leverte hvert sitt scorekort på to under par. Det holder til delt 7. plass, fire slag bak fjorårets «player of the year» på europatouren, den 22 år gamle dansken Nicole Broch Larsen. 

Daffinruds (Vestfold GK) scorekort bestod av fire birdies, en lei dobbelbogey og resten par. Skarpnords (Moss & Rygge GK) gjorde på sin side seks birdies, tre bogeys og ni par.

Selv om dette er årets første Ladies European Tour-turnering, fikk Skarnord og Daffinrud testet turneringsformen på den australske LPGA-touren. Det ble en langt mer positiv opplevelse for Skarpnord enn Daffinrud. Mens Daffinrud misset cuten med god margin, kjempet Skarpnord om seier for andre år på rad. Hun landet til slutt på andreplass.

Caroline Martens (Haga GK) er også i aksjon i Australia denne uken. Hun må allerede belage seg på å pakke kofferten: Hun har syv slag opp til cutstreken, etter en runde på hele 80 slag (+8).

Det blir spennende å følge konkurransen mellom de beste norske kvinnene i 2016. Til sommeren er det duket for OL i Rio, og det gjenstår fortsatt å se hvilken av de norske damene som skal gi Suzann Pettersen selskap. For øyeblikket ser det ut til at det er Marianne Skarpnord som skal kapre plassen. 

(Se hvordan de norske kvinnene ligger an på verdensrankingen under)

Skarpnord, Martens og Daffinrud endte fjorårets europatour-sesong på henholdsvis 12.-, 57.- og 61. plass på pengelisten. Daffinrud var satt ut av spill nesten hele andre halvdel av sesongen, på grunn av en skade i håndleddet.

Leaderboard 

 

De norske på verdensrankingen

(De to beste kvinnene kvalifiserer seg til OL. Man må være topp-300 i verden for å kunne kvalifisere seg.)

13. Suzann Pettersen – 4,54 poeng

116. Marianne Skarpnord – 0,95

410. Tonje Daffinrud – 0,16

459. Caroline Martens – 0,12

510. Caroline Westrup – 0,09

519. Rachel Raastad – 0,08

618. Marita Engzelius – 0,05

913. Cecilie Lundgreen – 0,01

976. Renate Hjelle Grimstad – 0,01

1039. Karoline Stormo – 0,01