– Jeg elsker å være med og kjempe der oppe. Jeg spiller alltid dårlig når jeg ligger rundt cut-grensen. Det er situasjoner som dette som gir meg energi, sa Kofstad til Norsk Golf etter å ha fullført uken på Himmerland med nok en solid runde.

Med delt 11.-plass som utgangspunkt for dagen var Kofstad glimrende posisjonert før siste runde. Han fikk imidlertid en treg start i jakten på karrierens andre topp-10-plassering på europatouren. Det skjedde ingenting på de første syv hullene, men så løsnet det endelig.

Kofstad åpnet dagen med par, og slik fortsatte det hull etter hull. På det 8. par 5-hullet kom omsider vendepunktet han ventet på.

31-åringen så ut til å rote bort nok ny god birdiemulighet da han chippet alt for langt forbi hullet fra roughen, men han svarte med å senke den åtte meter lange returen for dagens første birdie.

(Artikkelen fortsetter under)

Det gikk tregt for Kofstad på de første hullene. (Foto: André Kjernsli)

De siste ni hullene var Kofstads beste de første tre rundene, og slik ble det også på søndag. Han spilte disiplinert og traff fairway etter fairway og green etter green. På hull 13 ble det imidlertid en tur i greenbunkeren, men han reddet seg inn med par etter at bunkerslaget traff flaggstanga.  

På hull 14 ble det nok en langputt for birdie etter at chippen havnet syv meter unna koppen. Det skjedde et døgn etter at han gjorde eagle på det samme hullet, og Kofstad endte dermed hele fem under par på dette hullet i løpet av turneringen.

(NB! Har du fått med deg videoen av Kofstad bli hyllet av det feststemte danske publikummet på vei gjennom øl-teltet på hull 14?)

På det korte hull 16 ble det nok en birdie foran publikumsgalleriet på «Himmerland Hill» etter at han slo en utsøkt wedge til én meter fra flagget. Deretter fulgte han opp med sin tredje birdie på rad etter å ha slått et fabelaktig innspill til én meter på hull 17.

På dette tidspunktet var Kofstad inne blant topp-10 med mulighet for å tangere persen sin på europatouren med 8.-plass i Open de Espana i debutsesongen i 2013. Dessverre klarte han ikke å redde seg inn etter at innspillet endte opp i roughen kort av green, og han avsluttet dermed dagen med rundens eneste bogey.

Det resulterte i en 68-runde og en sterk 12.-plass – hans beste europatour-resultat på seks år. Han endte også opp som beste nordiske spiller i feltet sammen med finnen Tapio Pulkkanen. 

– Dette var skikkelig kult, sa Kofstad til Norsk Golf etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

Kofstads bogey på det siste hullet kostet ham 13 000 euro. Det brydde han seg fint lite om. (Foto: André Kjernsli)

– Mutter´n har bursdag i dag også, så dette er helt perfekt! gliser han. 

Kofstad sier det var frusterende å se at ingen putter rullet i på de første hullene, men var glad for at det løsnet til slutt.

Han var også godt fornøyd med at han endelig mestret vindfulle forhold, noe han har slitt med tidligere denne comeback-sesongen etter lang tid borte med skade.

– Jeg bryr meg ikke om at det kom en bogey på sistehullet. Jeg reddet meg inn med flere én-putter tidligere på runden, sier Kofstad, som får med seg en pen premiesjekk på 47 475 euro, cirka 464 000 norske kroner, med på flyet på veien videre til neste ukes turnering i Belgia. Det er hans største premiesjekk på europatouren.

Det løfter ham opp til 167.-plass på europatourens Race to Dubai-liste. Det er topp-110 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på touren til 2020.

 

 

Den andre nordmannen i helgespillet var Kristian Krogh Johannessen. Han gikk ut tidlig etter en skuffende runde lørdag. Søndag ble det heldigvis noen birdies, men de ble dessverre utlignet av like mange bogeys. Dette var allikevel årets første turnering der han klarte cuten og fikk spille i helgen, så resultatmessig var uken uansett en stor opptur.

Vinneren av Made in Denmark ble til østerrikeren Berndt Wiesberger, som avsluttet med en runde på 66 slag. Det ble dramatisk da han slo utslaget i vannet på siste hullet, men han holdt hodet kaldt og rodde til slutt i land sin femte europatourseier med 14 under par sammenlagt, ett slag foran skotten Robert Macintyre.

Neste turnering, Belgian Knockout, spilles i Antwerpen fra 30. mai til 2. juni.  Både Kofstad, Krogh Johannessen og Kristoffer Reitan er klare til start.

Resultater Made in Denmark