Oslo-spilleren har startet sesongen knallsterkt med en fjerdeplass og en femteplass, og har plutselig meldt seg på i kampen om en OL-billett igjen. 

Torsdag fortsatte han det solide spillet i åpningsrunden av Challenge de Madrid med en runde én under par. Fredag fulgte han opp med -3 og klatret opp 14 plasser, kun tre slag bak teten. Dessverre maktet han ikke å holde trykket oppe lørdag. På en dag der vinden var en stor utfordring på Real Club de Golf Herreria, var Kofstad blant de som snublet. Med +8 på lørdagens scorekort var Kofstad ute av seierskampen før siste runde.

Les også: Dette må Espen gjøre for å kvalifisere seg til OL

Søndag avsluttet han med tre birdies, to bogeys og resten par. 69-runden løftet ham fra 42.- til 36. plass.

Med +3 sammenlagt endte han 11 slag bak vinneren, Duncan Stewart fra Skottland. 

Neste Challenge Tour-turnering, Turkish Airlines Challenge i Antalya, slår i gang 5. mai. Den turneringen kommer Kofstad til å droppe. Da stiller imidlertid både Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen til start. Ingen av de to Team Norway-utøverne spilte i Spania denne uken.

Resultater

Espen Kofstad trodde før denne sesongen at han skulle tilbringe 2016 på Europa-touren. På grunn av to sesonger ødelagt av ryggskader, har han vært avhengig av medisinsk fritak – såkalt «medical exemption». Det har imidlertid vist seg at han kun får spilt et fåtall europatour-turneringer i år med dette fritaket. Dermed har han heller tatt avgjørelsen om å få et fullt turneringsprogram på Challenge Tour.