Espen Kofstad lå nede på 81. plass etter første dag av The Barclays Kenyan Open i Nairobi – årets første turnering på Challenge Tour. To dager senere var navnet hans helt oppe på 5. plass på leaderboardet. Han startet søndagens fjerde og avsluttende runde fem slag bak lederen, Sebastian Söderberg, fra Sverige.

Kofstad krympet den luken med et jafs da han startet runden med tre birdies på rappen. Dessverre falt han tilbake igjen med tre bogeys på de fem neste hullene.

29-åringen rundet på par, før han nok en gang klinte til med tre birdies på rad fra hull 11 til 13. Med fem avsluttende par signerte han til slutt for tre under par. Det holdt til delt 5. plass, samme plassering som der han startet dagen.

Med -11 sammenlagt endte han syv slag bak vinneren Söderberg.

(Norsk Golf har foreløpig ikke lykkes i å få tak i Kofstad etter runden. Artikkelen oppdateres)

Eirik Tage Johansen hadde også en positiv start på sesongen. Han rundet av uken med sin tredje strake 70-runde. Med -6 sammenlagt delte han 24. plassen.

Espen Kofstad trodde før denne sesongen at han skulle tilbringe 2016-sesongen på Europa-touren. Etter to sesonger ødelagt av skaden i ryggen, har han vært avhengig av medisinsk fritak, såkalt «medical exemption». Det har imidlertid vist seg at han kun får spilt et fåtall europatour-turneringer i år med dette fritaket. Dermed har han heller tatt avgjørelsen om å få et fullt turneringsprogram på Challenge Tour.

Det kan vise seg å være en klok avgjørelse i jakten på viktige verdensrankingpoeng for sommerens OL-uttak, der ingen norske herrespillere for øyeblikket er innenfor kvalgrensen, som er topp-100 på verdensrankingen. Kofstad ligger for tiden på 1053. plass, men vil gjøre et solid byks oppover rankingen når den oppdateres mandag.

Sist gang Kofstad spilte en full sesong på Challenge Tour var i 2012. Da vant han touren sammenlagt, og klatret så høyt som til 180. plass på verdensrankingen – høyere enn noen annen nordmann har vært før ham.

Nå venter en måneds pause på Challenge Tour før neste turnering slår i gang. Red Sea Egyptian Challenge i Egypt starter 20. april.

Leaderboard