– Dette har vært en uvirkelig opplevlese. Denne turneringen har betydd så mye for meg opp gjennom årene. Å komme hit for første gang som amatør i 1995, vinne i 1997, og nå dette. Dette betyr så mye for meg og familien min. Dette er noe jeg aldri kommer til å glemme, sa Tiger Woods etter å ha dyttet i en enkel bogeyputt på hull 18 for å vinne med ett slag over Dustin Johnson, Brooks Koepka og Xander Schauffele – i det som var en av tidenes mest dramatiske søndager på Augusta National.

Og det sier ikke så rent lite, med tanke på hvor mange store øyeblikk det har vært her opp gjennom årene.

Les også: Viktor Hovland beste amatør på 58 år i Masters-debuten

(Artikkelen fortsetter under)

Tiger Woods sin seier var hans femte på Augusta. (Foto: Getty Images)

Seieren innebærer også at Tiger klarte noe han aldri har gjort tidligere i karrieren: å vinne en major uten å være i ledelse før siste runde.

Tiger startet den fremskyndede fjerderunden to slag bak Francesco Molinari, men kom seg endelig forbi på back-nine etter en bunnsolid oppvisning.

Tiger festet grepet om seieren på hull 15 og 16 da han først toputtet for birdie på par 5-hullet samtidig som Molinari dumpet ballen i vannet og gjorde dobbelbogey, og deretter klistret innspillet til en halvmeter fra flagget på hull 16.

Tiger endte til slutt opp med seks birdies, fire bogeys og resten par, for en score på 70 slag.

– Dette er en av mine aller største seiere. Det er helt sikkert.

–  Det var så mange scenarioer som kunne utspilt seg på back-nine. Leaderboardet var tettpakket, og alle spilte så bra. Jeg vet jeg holder på å bli skallet. Det er ikke enkelt å vinne her ute! gliste Tiger under pressekonferansen en halv time etter å ha ikledd seg den grønne jakken for femte gang og gjenopprettet balansen i golf-universet.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Blant de første til å gratulere ham da han gikk av greenen til øredøvende hyllest, var barna Charlie og Sam.

Tiger sier det gjør denne seieren ekstra spesiell.

– Å ha barna mine der fullfører sirkelen. Pappa var her da jeg vant for første gang i 1997. Nå er barna mine her for å se meg vinne. Jeg håper de aldri glemmer følelsen av å se faren deres vinne en majorturnering.

(Se de elleville jubelscenene som brøt ut etter seieren, i videoen under)

Tiger beskriver seieren som en av hans vanskeligste i karrieren, med tanke på hvor tøffe de siste par årene har vært. Han har vært gjennom åtte operasjoner, og etter en ryggoperasjon våren 2017 trodde han karrieren var over.

– Jeg hadde ordentlig tvil om jeg kom til å spille golf igjen etter det som skjedde for et par år siden. Jeg klarte så vidt å gå. Operasjonen ga meg muligheten til å leve et normalt liv, og med tiden fant jeg ut at jeg også kunne svinge golfkøllen igjen. 

Tiger sier kroppen ikke lenger er den samme som den var for mange år tilbake, men hendene er fortsatt like følsomme som alltid. Det kommer spesielt godt med på Augusta Nationals grønne parkett.

– Spillerne her ute har blitt større, sterkere, raskere. De har blitt likere slik jeg selv var da jeg kom ut på touren. Jeg var den eneste i gymmen den gang, i tillegg til Vijay. Det har endret seg så mye….hei, til og med Phil Mickelson trener nå!, sier Tiger til latter fra pressekorpset.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var elleville jubelscener da Tiger Woods gikk fra den 18. greenen. (Foto: Getty Images)

Tiger sier den etterlengtede seieren i sesongfinalen Tour Championship på East Lake i august i fjor var bekreftelsen han trengte på at han fortsatt var kapabel til å vinne på aller høyeste nivå.

– Den seieren var en stor selvtillitsboost for meg. Jeg hadde vært nærme noen ganger tidligere, men alt handler om å komme seg over målstreken. Denne seieren gir meg mye selvtillit på veien videre.

– Forberedelsene mine til Masters startet for seks måneder siden. Jeg former ballen begge veier bedre enn på lang tid, og jeg var så klar da turneringen startet, sier Tiger, som var på plass på Augusta allerede søndag kveld. Norsk Golf møtte ham tilfeldigvis tuslende helt alene bortover fairwayene med caddie Joe LaCava i solnedgangen, med bare en putter og en wedge i hånden.

Tiger står nå med vanvittige 81 PGA Tour-seiere i karrieren, kun én seier unna å tangere Sam Sneads rekord. I tillegg har han krøpet bare tre seiere bak Jack Nicklaus sin majorrekord på 18 – som flere fortsatt mener er det som skal til for at det skal være udiskutabelt at Tiger er tidenes største golfspiller.

På spørsmål fra pressen om han nå har øynene rettet mot Nicklaus’ rekord, svarer han:

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det ennå. Akkurat nå forsøker jeg bare å nyte nummer 15!

Det gjør resten av golf-verden også.

Resultater The Masters 2019