Denne uken var Kristoffer Ventura (Oslo GK) og Viktor Hovland (Miklagrad GK) i aksjon i Big 12 Championship for Oklahoma State University , årets største collegeturnering så langt. Den samlet de aller beste spillerne og lagene i den prestisjetunge «Big 12»-ligaen, og ble spilt på Southern Hills Country Club i Tulsa – en bane som har arrangert U.S. Open og PGA Championship syv ganger tidligere – senest i 2007 da Tiger Woods vant.

Før onsdagens siste runde var det Viktor Hovland som hadde best seiersmulighet av de norske gutta, men da dagen var omme, var det Kristoffer Ventura sitt navn som tronet på toppen av leaderboardet – sammen med tre andre spillere. 

I tøffe forhold med mye regn leverte Ventura onsdagens eneste runde under par. Han var to over par for dagen etter halvspilt runde, men han nærmet seg toppen av leaderboardet med å gå de neste fire hullene på én under par. Etter tre par på hull 14, 15 og 16 kom dagens høydepunkt da han drivet green på det 280 meter lange par 4-hullet og senket eagleputten. Med par på det siste hullet endte han til slutt på tre over par sammenlagt for turneringen og delt seier med Grant Hirschman (Oklahoma), Jeremy Gandon (Kansas State) og Doug Ghim (Texas). Dermed klarte han å tette igjen luken på fire slag som han startet dagen med.

Dette var Venturas tredje seier på det øverste nivået i college og hans første seier siden mai 2016. Seieren kommer også til å gi ham et solid løft på verdensrankingen for amatører, hvor han for øyeblikket befinner seg på 51.-plass.

(Artikkelen fortsetter under videointervjuet)

 

 

Likevel hadde han litt blandede følelser etter seieren, både fordi han måtte dele den, men også fordi laget hans måtte ta til takke med andreplass i lagkonkurransen, kun slått av sine erkerivaler University of Oklahoma.

– Men det har vært en bra uke. Jeg pratet med Sam (Stevens, lagkamerat) tidligere om at vi hadde lyst til å vinne Big 12 Championship før vi ble ferdig med college, så jeg er litt skuffet over det, sier Ventura, som fullfører studiene sine til sommeren.

Ventura sier det som gjorde denne seieren ekstra spesiell, var at faren hans tok turen for å se på.

– Dette er første gang han ser meg spille i USA i løpet av fire år. Det var spesielt, og jeg tror det hjalp meg litt. Det føltes veldig bra, og han kommer tilbake til Nationals igjen sammen med mamma. Det gleder jeg meg til. Forhåpentligvis avslutter vi sesongen sterkt og vinner de neste turneringene, sier han. 

Ventura ble født i Mexico, men har vokst opp i Norge, hvor han var medlem av Moss & Rygge GK nesten hele juniorkarrieren før han flyttet til Oslo og begynte på WANG Toppidrett.

Ventura er den andre norske vinneren i Big 12 Championship. Joakim Mikkelsen vant turneringen da han spilte for Baylor i 2012. Uken etter seieren ble han hyllet foran et fullsatt fotballstadion med 40 000 tilskuere og direktesending på ESPN – det sier sitt om hvor høyt Big 12 Championship henger på college.

Les også: Hovland og Ventura & co blir TV-serie: – Rart å ha kameraer oppe i trynet hele tida!

Ventura fikk selskap i topp-10 av Viktor Hovland på delt 7.-plass. Denne våren har Viktor Hovland befestet seg blant den ypperste eliten av verdens beste amatører. Med syv topp syv-plasseringer på sine åtte siste turneringer, inkludert karrierens første seier i Valspar Collegiate forrige måned, har Hovland klatret til syvendeplass på den offisielle verdensrankingen for amatører, best av alle de europeiske spillerne.

Det begynner å dra seg til i collegesesongen med en rekke store turneringer de kommende ukene. Big 12 Championship var den siste «vanlige» turneringen i årets sesong for Hovland og co. I midten av mai er det duket for NCAA Regionals-kvalifiseringene over hele USA, der de 24 beste lagene i USA avanserer til NCAA-finalen i Oklahoma fra 25. til 30. mai.

Resultater
 

Les også: Slik fungerer collegesystemet fra a til å