Krogh startet turneringen, som er årets andre på Challenge Tour, med en runde på 68 slag. Etter å ha åpnet dagen med ni par og to birdies klatret han opp til topps på leaderboardet med eagle og birdie på sitt 12. og 13. hull for dagen.

Derfra og inn gikk han på to over par, og med -3 sammenlagt ligger han på en fin 7.-plass etter første runde – to slag bak kvartetten på toppen av leaderboardet, Sunil Jung (Canada), Borja Virto (Spania), Charlie Saxon (USA) og Matt Ford (England).

Krogh har lagt bak seg to blytunge sesonger på Challenge Tour, men fant tilbake formen for alvor i fjor høst. Han fornyet Challenge Tour-kortet i Q-School-finalen i Spania i november, og har tatt med seg det gode spillet videre til årets sesong. 

Tidligere i vinter benyttet han den lange turneringspausen på Challenge Tour til å holde formen ved like på Nordic Leagues vinterserie i Spania, der han endte med tre topp-5-plasseringer på fire turneringer – inkludert hans tredje seier i karrieren. I sesongstarten på Challenge Tour i Kenya i mars endte han på 14.-plass – hans beste plassering siden august 2016.

Krogh har sagt til Norsk Golf at han føler meg mye «sharpere» tidlig på sesongen nå, sammenlignet med tidligere år:

– Jeg er mye bedre posisjoner etter utslagene og har færre ordentlig dårlige slag fra tee. Det forplanter seg over til de andre delene av spillet. Jeg får enklere innspill, jeg slipper å måtte kjempe så mye for par, og det blir lettere å holde seg rolig under rundene. Jeg tror mye av grunnen til at jeg slet i lang tid, var at jeg spilte for mange turneringer tidlig etter håndleddsoperasjonen min for et drøyt år siden. Det førte til at jeg spilte på meg dårlig selvtillit.

Seks slag bak Krogh åpnet Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) med en skuffende 74-runde (+3). Med tre birdies, fire bogeys og en dobbelbogey må han ta til takke med delt 72.-plass så langt, akkurat på feil side av den foreløpige cutgrensen.

Leaderboard