Krogh (Drammen GK) åpnet turneringen på RACV Royal Pines Resort i Queensland med en runde på to over par. Med to birdies, to bogeys og en dobbelbogey på scorekortet måtte han ta til takke med en 112.-plass etter første dag, to slag bak den foreløpige cutgrensen.

Fredag løftet han spillet betraktelig. Med fem birdies, tre bogeys og resten par kunne han signere for en 70-runde (-2), en forbedring på fire slag fra gårsdagen. Det løftet ham 31 plasser oppover leaderboardet, akkurat en plass for lite til at han får med seg helgespillet.

Ukens startfelt består av mange australiere, og på toppen av leaderboardet er det australsk dominanse. Marc Leishman og Adam Bland deler ledelsen på tolv under par, og alle de seks øverste plassene på leaderboardet innehas av australiere.

Leaderboard 

Selv om kalenderen fortsatt viser 2017, er ukens turnering den andre i europatourens 2018-sesong. Krogh skal spille sesongen på Challenge Tour, men får også mulighet til å spille noen få europatour-turneringer med sin kategori 22 på europatouren.

22-åringen hadde europatour-kortet halvveis ned i lomma i innspurten av Q-School-finalen for et par uker siden, men misset muligheten til opprykk med en kjip avslutning. Han fikk imidlertid den viktigste jobben unnagjort: Han hindret nedrykk tilbake til Nordic League og fikk samtidig forbedret sin Challenge Tour-kategori for neste sesong.

– Planen var at jeg nå skulle ta litt ferie for å bygge meg opp mot sesongen på Challenge Tour, men når vi nå ser at jeg kan få med meg to turneringer på europatouren før jul, må jeg benytte sjansen, skriver Krogh på sin Facebook-profil.

Krogh ser også ut til å komme med i europatour-turneringen Joburg Open i Sør-Afrika neste uke. Han ligger nå øverst på reservelisten.

I likhet med Krogh har også Eirik Tage Johansen fått kategori 22 på europatouren i år. Han spiller ikke i Australia denne uken, men skal i aksjon i Sør-Afrika om en uke.

Det har variert mye hvor mange europatour-turneringer spillere med kategori 22 fikk spille i 2017. Noen har bare spilt et par turneringer, mens andre har hatt nesten helt fulle turneringsprogram. 

På våren har European Tour en «re-ranking» av kategoriene, hvor spillerne som har hatt gode sesongstarter, blir belønnet med bedre kategorier – og vice versa. Dermed blir det viktig med en god start på sesongen.

Mens Krogh og Tage har kategori 22, har Jarand Ekeland Arnøy sikret seg kategori 21 på europatouren og får dermed mulighet til å spille enda flere turneringer enn Krogh og Tage. Foreløpig er ikke bergenseren påmeldt til noen turneringer på europatouren.

Denne uken markerer også comeback på europatouren for Espen Kofstad. Han spiller i Mauritius Open, som spilles samtidig med turneringen i Australia. Den turneringen kan du følge her.

I likhet med Krogh og Tage skal også Kofstad spille Joburg Open. Tre norske navn i én og samme europatour-turnering hører definitivt med til sjeldenhetene. Sist gang det skjedde, var i South African Open i 2010. Den gang spilte Tage, Kofstad og Marius Thorp.