Johannessens andrerunde på seks under par (65 slag) inneholdt syv birdier og en bogey sendte ham 14 plasser oppover leaderboardet til delt ledelse på ni under par med Freddy Schott fra Tyskland.

Når alle var ferdigspilt for dagen, ligger Krogh på delt tredjeplass etter halvspilt turnering, tre slag bak lederen Marcel Schneider fra Tyskland.

– Golfen føles solid, men jeg mangler litt overskudd. Jeg har vært sliten noen uker nå. Jeg ble for godt vant i 2020 da jeg nesten bare var hjemme, spøker Krogh, som nå jakter sin første Challenge Tour-seier, til Norsk Golf.

Selv om Krogh sier han er sliten, er det lite i spillet hans som tyder på det: i sine fire siste turneringer står han med en 2.-plass, 5.-plass, 15.-plass og 23.-plass. Det har sikret ham en OL-plass og 12.-plass på Challenge Tour-rankingen, hvor det er de 20 beste ved sesongslutt som rykker opp til europatouren.

Fem slag bak Krogh fortsetter også Espen Kofstad sin stødige sesong så langt. Etter en litt treg start på turneringen med 70 slag klatret han til 29.-plass etter fredagens 68-runde.

Kofstad kom på 6.-plass i forrige ukes turnering i Frankrike og ligger nå bare én plass bak topp-20 på Challenge Tour sammenlagt.

Elias Bertheussen misset cuten i Tsjekkia med runder på 79 og 68 slag.

Leaderboard