Kristian Krogh Johannessen kvalifiserte seg i fjor høst til Challenge-touren i 2016. Krogh, i likhet med Challenge Tour-kollega Eirik Tage Johansen, varmer opp til den nye sesongen med to turneringer på Nordic League.

Forrige uke tok Krogh fatt på sin første turnering siden europatour-kvalifiseringen i november (med unntak av en mandagskval-runde på PGA-touren i januar).  I sesongåpningen ble det imidlertid misset cut på Krogh Johannessen – ikke den starten på året han skulle ønske seg.

Onsdag tok han – og syv andre nordmenn – fatt på Lumine Hills Open i Spania. Der åpnet Krogh med en skuffende 75-runde, og lå langt nede på leaderboardet. Torsdag kom endelig oppturen.

Med en knallrunde på 67 slag (-5), bestående av syv birdies, to bogeys og resten par, klatret han helt opp til delt 5. plass. Dette var hans beste runde siden andrerunden av Willis Masters i Danmark i starten av september.

På 5. plass ligger også veteranen Christian Aronsen (71-71). Med -1 sammenlagt, har de bare to slag opp til lederne, Mathias Gladberg (Danmark) og Oscar Lengdén (Sverige).

Eirik Tage Johansen har også gode muligheter til å kjempe om seier; han deler 7. plassen på par (70-73). Siddisen har kjørt en litt annen sesongoppladning enn Krogh Johannessen i år, og har holdt turneringsformen ved like på den spanske minitouren, Gecko Pro Tour.

Vi må ned til 45. plass på listen for å finne neste norske spiller på leaderboardet i Lumine. Elias Bertheussen er tilbake på Nordic League etter en tung debutsesong på Challenge Tour. Nå deler han 45. plassen på seks over par. Det var akkurat nok til å ikke misse cuten for andre uke på rad.

Det gjorde derimot Jarand E. Arnøy (+7), Mathias L. Schjølberg (+8), Ole B. Ramsnes (+10) og Kevin A. Wright (+14).

Turneringen avsluttes fredag.