For tre uker sikret Mia Sandtorv Lussand sammenlagtseier i Norgescup. Mandag har hun mulighet til å bli sammenlagtvinner på Srixon Tour også – og det på 16-årsdagen sin!

Med runder på 67 og 70 slag i sesongfinalen på Kragerø ligger bergenseren tre under par sammenlagt, fire slag foran sin nærmeste utfordrer Sofie Bindner Engesæth (Oslo GK). Deretter følger Live Hope (Byneset GK og Mine Othilie Riis Lied (Fana GK) på delt tredjeplass, tre over par.

Lussand var småirritert etter lørdagens åpningsrunde på tre under par etter å ha rotet bort to slag på de to siste hullene, men det ble fort glemt søndag morgen da hun startet dagen med å senke innspillet på hull 1 for en spektakulær eagle.

Hun rullet i tre nye birdies før runding, og på det tidspunktet ledet hun med hele åtte slag. Hun mistet imidlertid flyten da hun treputtet for bogey på hull 14, og fulgte opp med dobbelbogey rett etterpå på det vanskelige hull 15 – hvor det er trøbbel på begge sider av den smale fairwayen hele veien fra tee til green. Derfra rundet hun av med to par og en bogey, men til tross for den kjipe avslutningen leder hun solid før siste runde.

Nå skal det også mye til for at hun ikke tar sammenlagtseieren på Srixon Tour. Hennes lagvenninne Silje Torvund Ohma leder Srixon Tour snaue 1000 poeng foran Lussand, men må komme på andreplass på Kragerø for å forsvare sammenlagtseieren. I skrivende stund har hun ni slag opp til andreplass etter en tung andrerunde på ni over par.

Fana-jentene Lussand og Ohma har vunnet hele seks av de syv Srixon Tour-turneringene som er spilt i år. Lussand sier til Norsk Golf at klubbens gode treningsmiljø er forklaringen på deres juniorsuksess:

– Vi har et veldig bra treningsmiljø, hvor vi både har det fint sammen, samtidig som at vi har respekt for hverandre og lar hverandre trene på sin måte og konsentrere seg om sine ting. Vi er flinke til å pushe hverandre til å bli bedre.

Sofie Bindner Engesæth gjør for øvrig sin debut i Srixon Tours U19-klasse denne uken. Hun har allerede sikret sammenlagtseieren i U15-klassen etter at hun har vunnet seks av årets syv turneringer, og har fått dispensasjon til å rykke opp til U19. Spillet hennes på Kragerø beviser at hun definitivt hører hjemme i det selskapet.

(Artikkelen fortsetter under)

Mia Sandtorv Lussand har mulighet til å bli dobbeltvinner i Norges to fremste turneringsserier denne sesongen. (Foto: Christian Døvle)

I guttenes U19-klasse tråkket Bård Skogen på gassen og rykket ifra i toppen søndag. Med en tredjerunde på 65 slag, fem under par, leder også han med fire slag før siste runde.

Skogen gjorde seks birdies, kun én bogey og resten par på sin runde, og går nå mot sin andre seier på rad i Srixon Tour-finalen på Kragerø og hans fjerde seier på fem turneringer i år.

Tidligere denne sesongen ble Skogen historisk som den første vinneren noensinne av fire Srixon Tour-turneringer på rad i den eldste aldersklassen.

Nå er han sikret sammenlagtseieren på touren etter at hans nærmeste utfordrer på Order of Merit, Oslo GKs Sander Akeren, ikke kunne delta på Kragerø på grunn av en college-forberedende SAT-test som kom i veien for turneringen.

– Det er litt kjipt at han ikke kan spille. Man ønsker at de beste skal være med. Det hadde vært kult å kjempe om sammenlagtseieren med ham, sa Skogen til Norsk Golf i helgen.

I guttenes U15-klasse har Sander Lode fra Bergen GK overtatt ledelsen med en andrerunde på to over par. Med +3 sammenlagt leder han med ett slag over Atlungstad GKs Henrik Lunde Røste og Oslo GKs Peter Mikalsen. To slag bak Mikalsen følger Oscar Bach. Oslo-duoen ligger nesten helt likt plassert på Order of Merit før turneringen på Kragerø, og skal knive om sammenlagtseieren på andag.

I jentenes U15-klasse går det også mot en spennende avslutning. Oda Kristine Juliussen klatret til toppen av leaderboardet med en 75-runde søndag. Hun ligger 18 over par, ett slag foran Caroline Marlene Krokeide (Asker GK), som ledet med syv slag etter første runde. Ida Sofie Thunæs (Skjeberg GK) okkuperer den siste plassen på pallen ytterligere 13 slag bak.

Leaderboard Srixon Tour