Det ble en forrykende avslutningsrunde fra start til slutt på Jumeirah Golf Estates. Rory McIlroy startet dagen ett slag bak Andy Sullivan (England). Søndag viste lederballen umiddelbart hvorfor det var nettopp de to som tronet på toppen av leaderboardet: På de syv første hullene utvekslet de hele åtte birdies. 

Mens Sullivans birdiekjør etterhvert roet seg ned, fortsatte McIlroy bare å «mate på». Med to hull igjen å spille hadde han åtte birdies på scorekortet, og en ledelse på to slag over Sullivan. 

På et tidspunkt der det så ut til at Rory skulle cruise inn til en enkel seier, slo han utslaget på det 17. par 3-hullet rett i vannet. Innspillet etter å ha droppet var alt annet enn overbevisende, og plutselig stod Rory overfor en bogeyputt på ti meter – og en ledelse som så ut til å fordufte på bare noen minutter. 

Da viste han hva han er laget av, og satte bogeyputten midt i koppen.

(Artikkelen fortsetter under høydepunktene)

Med par på det avsluttende par 5-hullet kunne Rory puste lettet ut. Han signerte til slutt for en runde på 66 slag, seks under par og en vinnerscore på 21 under par. Nord-iren gikk de to siste rundene på til sammen 13 under par

Dette er andre gang McIlroy avslutter europatour-sesongen med seier, og tredje gang 26-åringen vinner touren sammenlagt.

– Det betyr veldig mye, jeg måtte spille så bra i helgen (for å vinne). Dubai har vært et ganske bra sted for meg, smilte McIlroy etter seieren, som var hans fjerde seier i Dubai.

Resultater 

NB! Etter 40 år som europatourens starter, var dette Ivor Robsons sin siste uke på jobb. Se spillerne hedre den legendariske starteren under.