Med tidenes sterkeste startfelt i Garmin Norgescup lå alt til rette for en jevnspilt turnering.

Lederne i både dame- og herreklassen kunne likevel ha hvilepuls store deler av avslutningsrunden på Kongsvingers GK spektakulære skogsbane.

Europa- og Symetra Tour-spiller Celine Borge (Vestfold GK) startet sisterunden med en ledelse på fem slag (-8) etter å ha innledet turneringen med runder på 67 og 69 slag – og uten en eneste bogey på scorekortene (!).

Torsdag fortsatte hun i samme spor da hun startet runden med åtte par og en birdie på front-nine, og på det tidspunktet ledet hun med hele åtte slag over Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK).

På hull 10 kom omsider ukens første bogey for Borge. Selv om Skarpnord svarte med birdie på det samme hullet, ble innspurten likevel en ren formalitet.

21 år gamle Borge fulgte opp med fem par på rad, dagens andre og tredje birdie på hull 16 og 17, før et par på det avsluttende par 5-hullet sikret henne en totalscore på ti under par og seier med hele syv slags margin over sine europatour-kollegaer Skarpnord og Karoline Lund (Losby GK).

(Artikkelen fortsetter under)

 

Mens Borge hadde en solid ledelse fra start til slutt torsdag, var det et langt mer uforutsigbart utgangspunkt for dagen i herreklassen, der lederen Aksel K. Olsen tok bare med seg en ett slags ledelse til sisterunden.

Allerede på åpningshullet skjønte man imidlertid at dette var siddisens dag da han slo innspillet med wedgen fra fairway rett i hullet for en spektakulær eagle.

Fire hull senere fulgte han opp med å klistre nok en wedge til tap-in-lengde, og med enda en birdie to hull senere var luken på toppen plutselig på fem slag ved runding.

På back-nine fortsatte han der han slapp med birdie på hull 10, men bakfra begynte både Jørgen Winther Johansen (Moss & Rygge GK) og Bård Skogen (Haugaland GK) gradvis å nærme seg tre slag bak.

På et tidspunkt kunne det også virkelig gått skeis for Olsen etter at han slo utslaget på hull 15 langt ut i skogen. Heldigvis fant han ballen igjen, og derfra slo han seg tilbake ut i fairway. Innspillet landet tre meter fra hullet, og da par-putten rullet i koppen, avverget han det som bare minutter tidligere så ut som en potensiell katastrofe.

Derfra fulgte han opp med fem par på rad, og i likhet med Borge landet også Olsen til slutt på en vinnerscore på ti under par. Det var tre slag bedre enn Winter Johansen, Skogen, Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), som avsluttet med eagle etter et mesterlig innspill på hull 18.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Olsen og Borges seiere på Kongsvingers GK gjorde dem begge 65 000 kroner rikere.

Neste turnering på Norgescup-programmet er norgesmesterskapet på Holtsmark GK fra 30. juli til 2. august. Det er også den tredje og siste turneringen i nyoppstartede Garmin Minitour, der de profesjonelle spillerne i feltet konkurrerer om en bonuspott på 200 000 kroner.

Borges seier løfter henne opp til ledelsen i Garmin Minitour sammenlagt. Hun fikk dermed revansj etter at hun startet Garmin Minitour med å tape i finalen i NM match mot Karoline Lund, og det er nå dødt løp i kampen om bonuspotten mellom de to Team Norway-proffene.

På herresiden er Olsen nå i delt ledelse med Elias Bertheussen i Garmin Minitour sammenlagt, med Kristian Krogh Johannessen og Jørgen Winther Johansen hakk i hæl.

Neste uke samles store deler av Norges golf-elite på nytt. Da er det duket for lag-NM på Stavanger GK fra 17. til 19. juli.

Resultater Garmin Norgescup 2 Damer

Resultater Garmin Norgescup 2 Herrer