De norske lagene fikk en kanonstart da lag-EM for amatører ble innledet tirsdag. Onsdag var det om å gjøre å holde flyten gående, da åtte plasser i A-sluttspillet skulle fordeles.

Kvartfinale

Ingen har spilt bedre enn Kristoffer Reitan så langt i lag-EM (fem under par). Han topper den «individuelle lista» to slag foran italieneren Lorenzo Scalise. Dermed har Reitan vært sterkt delaktig i at Norge endte på 2. plass i pulja A.

– I dag var nok en veldig god dag for laget. Hard og god jobbing av alle sammen. Vi endte som nummer to i avdelingen, sier trener Jan Egil Nærland til Norsk Golf.

(saken fortsetter under bildet)

Ingen har spilt bedre enn Kristoffer Reitan så langt i lag-EM. (Foto: facebook.com/etc17)

Dermed skal Norge møte Spania i matchplay på torsdag. Her skal lagene spille sju matcher mot hverandre: To foursome og fem singel.

Foursome

Først til fire vinner matchen og avanserer til semfinalen. Ved uavgjort (like mange hull vunnet) blir det spilt ett hulls omspill for å kåre en vinner i matchen.

– Alle er veldig motivert til full innsats. Vi krysser fingrene for litt flyt i matchene. Dagen starter med to foursome-matcher klokken 08:00 og 08:10, sier Nærland.

For Norge spiller Kristoffer Ventura og Viktor Hovland sammen i den første matchen. Kristoffer Reitan og Markus Braadlie spiller i den andre.

Én spiller må stå over singelmatchene, men det er ikke avgjort hvem det blir. Lagene som kjemper om medalje er – foruten Norge og Spania – England, Frankrike, Skottland, Italia, Irland og Sverige.

Nedtur for damene

Det norske damelaget, bestående av Karoline Lund, Renate Hjelle Grimstad, Karoline Stormo, Stina Resen, Karoline Lund og Celine Borge, greide ikke å følge opp tirsdagens gode start.

– Det er klart vi er skuffet når ambisjonene var medalje. Det var vel egentlig ikke noe spesielt som gikk galt, men det var bare ikke godt nok spill, og når puttene – de var litt langt unna – bare strøk kanten blir det som det blir, sier idrettssjef i golfforbundet, Øyvind Rojahn til Norsk Golf.

(saken fortsetter under bildet)

Det beste de norske damene kan juble for, er 9. plass. (Foto: Øyvind Rojahn)

På en dag da mange av de andre lagene leverte runder på 60-tallet, var Norges beste runde på 71 slag (Celine Borge). Dermed raste laget fem plasser på listene, og ut av medaljekampen.

11. plass i gruppespillet gjør at Norge er ute av medaljekampen, og må konsentrere seg om plasseringsspill. Dermed kan de best bli nummer ni i mesterskapet.

– Vi skal klare å mobilisere for å ta 9. plassen, for det vil i så fall si at vi slår de tre nasjonene vi møter de neste dagene. Det er viktig trening, og ikke minst kan det betale seg senere å ha knust en motstander som de eventuelt senere møter til duell i en større turnering. 

Torsdag skal damene spille mot Tsjekkia, i én foursome og fire singelmatcher. Karoline Stormo og Stina Resen skal spille foursome.

Leaderboard herrer
Leaderboard damer