Etter første runde av Race to Himmerland Pro/Am på Himmerland Golf Resort ligger tre nordmenn oppe på topp-fem. En av dem er Aksel K. Olsen (Stavanger GK).

Siddisen åpnet med en runde på fire under par, bestående av fire birdies, to eagles (!), to bogeys og en dobbelbogey. Det gir ham to slag opp til lederen Rasmus Holmberg fra Sverige. 

Turneringen spilles imidlertid på de to banene Garcia og Backtee Course, og Olsen leverte feltets laveste score på Backtee Course torsdag.

Fire under par ligger også to andre norske spillere, Anders Ellingsberg (Drøbak GK) og Christian Aronsen (Miklagard Golf), som begge startet på Garia Course. 

Det blir viktig for Olsen med en god plassering denne uken. Med bare to turneringer igjen av årets Nordic League-sesong ligger han på niendeplass på pengelisten, 3200 euro bak den viktige topp-5-plasseringen som sikrer opprykk til Challenge Tour i 2018. Skal han klatre til topp-5 denne uken, er han avhengig av en pallplassering, samtidig som han trenger litt flaks med tanke på hvordan spillerne rundt ham på pengelisten gjør det.

I skrivende stund ligger ingen av spillerne foran ham på pengelisten over ham på leaderboardet i Danmark.

Aksel Olsens sesong så langt har bestått av seks topp-ti-plasseringer på 17 turneringer, inkludert tre pallplasseringer. På sine to sesonger på Nordic League har han fire andreplasser, men han har ennå til gode å vinne en turnering.

Etter Olsen, Aronsen og Ellingsberg må vi ned til 34.-plass for å finne neste norske spiller på leaderboardet, Elias Bertheussen. Han åpnet med en runde på én under par på Garia Course. Tre slag bak ham følger Petter Mikalsen og Martin Ulseth på 55.-plass, mens Kevin Andre Wright ligger nest nederst på leaderboardet etter en runde på fem over par.