I morgen er det duket for lagturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational. Det blir et etterlengtet gjensyn med Suzann Pettersen.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg er veldig glad for å være tilbake. Det har vært lenge siden sist. Jeg har kost meg hvert eneste sekund jeg har vært vekk fra golfen. Å bli mor har vært det største i livet mitt., og jeg er veldig glad for at jeg tok meg litt kvalitetstid vekk fra golfen, sier Tutta til lpga.com.

Tutta spiller sammen med en annen veteran, Solheim Cup-kaptein Catriona Matthew i Michigan denne uken. Hun er det fremste eksempelet på at det går an å komme tilbake til en vellykket golfkarriere etter å ha blitt mor:

I 2011 vant hun Women’s British Open bare elleve uker etter å ha blitt mor for andre gang!

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

Lang vei tilbake

16. november 2017 var sist gang vi så Suzann Pettersen i aksjon på LPGA-touren, da hun endte på 11.-plass i LPGA-finalen Tour Championship i Florida. 

Tutta ble gravid samme vinter, og på grunn av komplikasjoner tidlig i svangerskapet ble hun tvunget til å holde seg på sidelinjen da LPGA-touren startet sin 2018-sesong.

I august i fjor ble Tutta og ektemannen Christian Ringvold foreldre til Herman Alexander, men samme høst sa Tutta under en opptreden på TV2s talkshow Senkveld at hun håpet på å være klar for LPGA-comeback til sesongstart i februar 2019.

I januar kom kontrabeskjeden om at comebacket var lagt på is, og Tutta sa hun var usikker på om hun i det hele tatt ville komme tilbake til golfbanen igjen.

– Første gang jeg tok i en golfkølle, var i USA nå i høst. Jeg hadde noen venner på besøk som var dødskeene på å spille golf. Etter å ha slått ti baller på rangen snudde jeg meg og sa: «Seriøst, har jeg drevet med det her i 20 år? Noe så kjedelig!», fortalte Tutta til TV2.

Det var lite i uttalelsene som indikerte at Tutta hadde tenkt seg tilbake til LPGA-sirkuset med det første, men i vår begynte pipen plutselig å få en annen lyd.  

De siste par månedene har Tutta ligget i hardtrening for å forberede seg til Dow Great Lakes Bay Invitational. Hun har svart uforpliktende på om hun planlegger et fullt comeback etter denne uken, men vil bruke tiden fremover til å se om hun fortsatt har «driven» i seg.

– Det har vært litt vanskelig for meg å komme tilbake til den normale golfrutinen. Det krever så mye arbeid å komme tilbake, og jeg skal legge all anstrengelse og energi i å bli klar til turneringen, og så får vi se hvordan det går, sa Tutta til Golf Channel for noen uker siden.

– Hvis spillet mitt er magisk, kan det hende jeg forsøker å kvalifisere meg til Solheim Cup. Hvis ikke, er jeg fornøyd med å bare være visekaptein for Beany (Catriona Matthew journ. anm.). Uansett kommer jeg til å være her de neste to månedene, så får vi se hvordan det går, fortsatte Tutta.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuff crowd💙 #practice #comebacksoon #orlando #backtobusiness #mumgottapractise

A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Apr 18, 2019 at 11:15am PDT

 

Skulle Tutta trosse oddsen og spille så bra at hun klarer å kvalifisere seg til Solheim Cup, vil det være hele niende gang hun deltar i mesterskapet. Og hvis ikke, kommer hun uansett til å være til stede på Gleneagles: For andre gang på rad er Tutta utnevnt som en av Catriona Matthews visekapteiner.

Men kjenner vi Norges golfdronning rett, kommer hun til å gjøre alt hun kan, for å spille seg til en plass på laget.