Nordaas måtte ut i omspill for tredje gang denne uken i fredagens semifinale mot spanjolen Maria Parra. For tredje gang på rad gikk Nordaas seirende ut av duellen.

Drøbak-jenta fikk en tøff start på dagen med tap av de to første hullene i semifinalen, men reiste seg raskt ved å vinne hull 4 og 5. Ni hull senere vant hun to nye, og plutselig stod det dormie to opp fordel Nordaas. Da var det imidlertid Parras tur til å svare med to kjappe hullseiere.

I playoff viste Nordaas imidlertid nok en gang hva hun er laget av med seier på det første omspillshullet. Dermed venter det nå en annen spanjol i finalen, Marta Sanmartin.

Sanmartin er forøvrig rangert som nummer 218 på verdensrankingen for amatører. Nordaas er på sin side nummer 522, så det er spanjolen som starter ettermiddagens finale med favorittstempel.

For Nordaas er det mer enn seier på spill: Norsk Golf får opplyst at Nordaas etter alle solemerker vil sikre seg en plass i Europas Junior Solheim Cup-tropp i Tyskland neste måneden dersom hun holder løpet ut. British Girls Amateur Championship regnes for å være Europas største amatørturnering for jenter.

Følg utviklingen her!

– – –

 

Fra torsdag

Drøbak-jenta kvalifiserte seg tidligere denne uken til sluttspillet, takket være en delt 28. plass (E) i de innledende slagspillrundene – godt innenfor de 64 beste som avasnerte til matchspillet. Det samme klarte Vestfolds Celine Borge med en score på tre over par etter to runder.

Onsdag tok de fatt på 32-delsfinalen på West Kilbride Golf Club i England. Der vant både Nordaas og Borge sine matcher på det 16. hullet, 3&2 mot henholdsvis Katharina Baratta Dragono (Østerrike) og Ylvie Chaucheprat (Frankrike).

I 16-delsfinalen senere på dagen ble det dessverre over og ut for Borge, som måtte gi tapt to ned på det 18. hullet mot tyskeren Alexandra Forsterling.

Også for Nordaas ble det en spennende match mot Kaleigh Telfer (Sør-Afrika). De to delte matchen etter 18 hull, men på andre omspillshull trakk Nordaas omsider det lengste strået.

Torsdagens åttedelsfinale mot Eva Gilly fra Frankrike ble en langt mindre jevnspilt affære. Der avgjorde hun matchen allerede på det 14. hullet, 5&4.

På ettermiddagen ventet Ivanna Samu (Sør-Afrika) i kvartfinalen. Der fortsatte Nordaas storspillet. Hun delte matchen etter 18, men akkurat som i 16-delsfinalen gikk hun seirende ut på det andre omspillshullet.

Nordaas gjorde en sterk up and down for par på det siste hullet for å dele matchen, og fulgte opp med birdie på begge de to hullene i playoff.

Dermed er hun klar for semifinale mot Maria Parra fra Spania. Av de fire spillerne som er igjen i turneringen er tre av dem spanjoler.

– – –

I guttas Boys Amateur Championship er alle norske spillere utslått. Kristoffer Reitan avanserte med 19. plass i slagspillet, mens Viktor Hovland delte den siste sluttspillplassen med engelskmannen Coby Cartwright.  Torsdag måtte de ut i duell for å avgjøre hvem som skulle få en plass i 32-delsfinalen. Det ble Cartwright, som slo Hovland 2&1.

I 32-delsfinalen gjorde nederlenderen Mike Korver kort prosess på Kristoffer Reitan 4&3. 

Dermed er det opp til Sandra Nordaas alene å forsvare norsk ære i England denne uken.

Følg utviklingen her