Norge endte på 12.-plass i ungdoms-OL

Emilie Øverås (Oslo GK) og Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) endte et godt stykke bak det thailandske vinnerlaget i Youth Olympics.

Forrige uke gikk startskuddet for golfturneringen i ungdoms-OL på Hurlingham Club i Buenos Aires. Dette er andre gang at golf er en del av programmet i turneringen, og Norge ble i år representert ved Emilie Øverås og Bård Skogen, som kvalifiserte seg gjennom sitt spill på Srixon Tour denne sesongen.

Youth Olympics ble innledet med slagspillsturnering tidligere uken, hvor Emilie Øverås bet best fra seg med en sterk femteplass. Skogen, som kom rett fra seier i Srixon Tour-finalen på Kragerø, endte på sin side på 11.-plass.

I lagturneringen som startet to dager senere, startet den norske duoen med en 66-runde (-4) på lørdagens fourball-runde, etterfulgt av 77 slag i det mer krevende foursome-formatet på søndag.  På mandagens avslutningsrunde avsluttet Øverås og Skogen med scorer på 73 og 69 slag, og med +5 sammenlagt for turneringen endte de til slutt på 12.-plass av 30 lag totalt.

Thailand tok gullmedaljen med -12 sammenlagt, ett slag foran USA og fem slag foran hjemmelaget Argentina.