En runde gjenstår av årets første Nordic League-turnering på norsk jord. Aksel K. Olsen (Stavanger GK) har festet grepet på toppen av leaderboardet: Nå leder han med to slag over Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) før siste runde.

Olsen spilte sin andre strake 66-runde, og har ennå til gode å gjøre en bogey. Dermed ligger han imponerende 14 under par etter 36 hull. 

Til tross for at Olsen fortsatt har status som amatør, kommer det ikke som noe sjokk at han hevder seg i toppen på Borre. I fjor sommer ble han norgesmester med hele syv slags margin, og siddisen har fortsatt det gode spillet i sin siste sesong på college. I vår vant han to ganger i den øverste collegedivisjonen, og var også med i finalen av det nasjonale NCAA-mesterskapet.

Olsen går i lederball med svenske Niklas Lindström og lederen etter første runde, Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK). Ingen i feltet har gjort flere birdies enn Arnøy: 16 stykker tilsvarer birdie på nesten halvparten av hullene han har spilt!

Sondre Ronold (Stavanger GK) følger på delt fjerdeplass, ni under par, mens Miklagard-spillerne Boris Christov, Christian Aronsen og Viktor Hovland deler 15. plassen på -7. 

Ni av 44 norske spillere klarte cuten.

Ukens Nordic League-turnering skulle egentlig spilles på Holtsmark, men ble flyttet til Borre da to av greenene på Holtsmark ikke fikk den ønskede gressveksten i tide til turneringsstart. 

I tillegg til å overta Nordic League-turneringen fra Holtsmark, bestemte klubben seg for å stille opp og overta lag-NM andredivisjon fra Trysil Golfklubb, som også har hatt en treg vår, og så seg nødt til å frasi seg turneringen.

Leaderboard