Hovland hadde  tre slag opp til toppen av leaderboardet på starten av tirsdagens andre runde, men avstanden økte med ett slag etter at han signerte for en runde på par i vindulle forhold på PGA Wests Greg Norman-bane.

21-åringen startet dagen med hele ti par på rad før han dro på seg dagens første bogey på hull 11. Det skulle også bli hans siste. Med seks par og en birdie i innspurten kom han seg tilbake på par for dagen, og han deler nå fjerdeplassen sammenlagt.

I lagkonkurransen mistet Oklahoma State University ledelsen til LSU, som nå har tre slag ned til Oklahoma State. Kampen om seieren ser ut til å bli en ren duell; Nærmeste utfordrer, Pepperdine, ligger åtte slag bak Oklahoma State.

Selv om Viktor Hovland har fått Golf-Norge til å koke de siste månedene, er det hans lagkamerat Matthew Wolff som har stjålet overskriftene i USA den siste tiden. Han har vunnet fire turneringer på rad, en tangering av skolerekorden, og forrige uke vippet han Hovland ned fra tredje- til fjerdeplass på verdensrankingen for amatører.

Nå ser imidlertid seiersrekken ut til å bli brutt for Wolff. Han deler 17.-plassen på to over par, ni slag bak toppen av leaderboardet.

Hovland står på sin side med to collegeseiere denne sesongen og tre totalt. I tillegg vant han som vi alle vet, den gjeveste amatørturneringen av dem alle, U.S. Amateur i august.

Det er usikkert hvordan turneringsprogrammet til Hovland blir denne våren, ettersom han skal kombinere collegespill med en rekke PGA Tour-turneringer. Hans neste turnering på PGA-touren ser ut til å bli Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i starten av mars. 

21-åringen har tidligere uttalt at dette kanskje blir hans siste semester som collegespiller, til tross for at han fortsatt har ett år igjen av studiene etter sommeren.

Leaderboard The Prestige