– Jeg blir helt målløs, sa en begeistret Henrik Bjørnstad en time inn i Eurosport Norges TV-sending til Eurosport Norge.

– Jeg har nesten ikke sovet den siste uka! Dette er nesten ikke til å tro, svarte kommentatorkollega Per Haugsrud, som hadde ikledd seg tversoversløyfe for anledningen.

Da hadde Tiger spilt åtte hull av sin første turneringsrunde på 15 måneder. Han var fire under par, hadde nettopp gjorde tre birdies på rappen og befant seg plutselig på toppen av leaderboardet.

Oppholdet ble dessverre kortvarig. Tiger fulgte opp med å gå de resterende hullene fem over par, inkludert to dobbelbogeys på de tre siste hullene.

Fra å befinne seg i tetkampen var han plutselig på 17. plass, nest sist av alle, da dagen var omme. Han har nå ni slag opp til lederen J.B. Holmes.

– Jeg gjorde noen virkelig dumme feil. Feil som jeg vanligvis ikke gjør, men jeg har ikke spilt på en god stund, konstaterte Tiger etter runden.

– Jeg må rydde opp i de feilene. Det er tre dager igjen. Det skal blåse mye i helgen, og jeg skal spille bedre, lover Tiger.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Begeistret eks-trener

Det har vært mange spørsmålstegn rundt spillet til Tiger sitt spill før comebacket. Det eneste man har sett av ham de siste månedene, er noen korte klipp i sosiale medier her og der.

Golf er så mye mer moro når han spiller. Han er magnetisk. Det er fengslende å sitte og følge med på ham

Eks-trener Hank Haney

Det beste vi så fra Tiger i torsdagens åpningsrunde, var virkelig bra. Og det dårlige var i motsatt ende av skalaen.

Han slo en rekke presise jernslag, flere driver godt over 300 meter, tidvis følsomt nærspill, og formet ballen begge retninger. Men utover dagen begynte han å misse mer og mer venstre. Det ga raskt negative utslag på scorekortet. Likevel så det ut til at han skulle kjempe seg inn til en score på riktig side av par-grensen. Det satte en busk på hull 16 og innsjøen til venstre for fairway på hull 18 en stopper for.

Tigers tidligere trener, Hank Haney, sier til golf.com at han likte det han så fra Tiger – til tross for scoren på en over par.

– Han slo mange veldig gode jernslag. Han må bare drive ballen i spill mer. Når man må chippe ut sideveis, anser jeg det som et straffeslag, så i praksis tok han fire straffeslag i dag. Og to ganger chippet han og måtte chippe på nytt for å komme seg på green. Hvis han rydder opp de tingene kan jeg se for meg at han går minst en 66-runde.

– Jeg er allerede henrykt over å se ham tilbake igjen. Golf er så mye mer moro når han spiller. Han er magnetisk. Det er fengslende å sitte og følge med på ham, sier Haney. 

Det er han defintivt ikke alene om å synes, og på Twitter strømmet det inn med innlegg fra både tour-spiller, idrettsstjerner og andre kjendiser som frydet seg over å se Tiger tilbake i aksjon. Tiger er fortsatt mannen som får også ikke-golferne til å se på golf.

Da PGA Tour-spiller Daniel Berger la ut et innlegg om hvor glad han var for å se tidenes beste golfspiller tilbake i aksjon, følte imidlertid Gary Player at han måtte sette skapet på plass:

 

Se høydepunktene fra torsdagens åpningsrunde i Hero World Challenge under

 

Leaderboard