Rickie Fowler ble nylig stemt frem til tourens «mest oppskrytte spiller» av sine kolleger, og da han hadde fire hull igjen på TPC Sawgrass var det nok ikke mange som regnet med at han skulle stikke av med seieren.

På det tidspunktet lå den unge amerikaneren syv under par, og så egentlig ut til å være ute av seierskampen.

Men Fowler ville det annerledes, og leverte den beste avslutningen i den prestisjefylte turneringens lange historie. Med birdie-eagle-birdie-birdie gikk han altså fem under par på de siste fire hullene, og plutselig var han 12 under par sammenlagt.

Dette var godt nok til å havne i omspill med Sergio Garcia og Kevin Kisner. Sistnevnte hadde muligheten til å avgjøre med en tremetersputt på sitt siste hull, men ballen strøk hullkanten, og dermed bar det ut i playoff.

Hullene 16, 17 og 18 ble brukt i første omgang, og mens Kisner og Fowler gikk disse hullene på én under, måtte Garcia over par. Dermed ble han slått ut, mens de andre gutta gikk tilbake til hull 17.

Her gjorde Fowler birdie for tredje gang denne dagen, og kunne dermed heve krystalltrofeet på TPC Sawgrass. Dette var amerikanerens andre seier på PGA Tour, og defintivt hans største triumf så langt. I seiersintervjuet la han ikke skjul på at det føltes ekstra godt å vinne «den femte major» etter siste tids kritikk fra medspillere og media.

– Om det var noen som lurte på noe, så tror jeg dette bør besvare de fleste spørsmål. Jeg har alltid blitt sett på som han som bare har én seier på PGA Tour´en, og i det siste har jeg fokusert på å gi meg selv muligheten til å vinne. I fjor fikk jeg mange sjanser, men endte aldri opp som seierherre. Dermed føles dette ekstra godt nå, sa han til pgatour.com.

Verdensener Rory Mcilroy endte til slutt på en delt åttendeplass, fire slag bak omspillstrioen.

LEADERBOARD