Hjemmelaget Stavanger GK er regjerende mester i turneringen, og med tre Team Norway-spillere på laget er de av mange ansett som den store favoritt til å forsvare trofeet. Etter første dag har de imidlertid tre lag foran seg.

Oslo GK (Kristoffer Ventura/Marius Thorp, Mathias L. Schjølberg/Markus F. Leandersson) startet dagen tregt, og lå femteplass etter formiddagens foursomerunder.

På ettermiddagen løsnet det imidlertid for alvor. En 65-runde fra Schjølberg/Leandersson, kombinert med en magisk 58-runde fra Thorp/Ventura tok hovedstadslaget til 13 under par sammenlagt og fire slags ledelse over Sandnes GK (Marcus Eidelöf/Gøran S. Haglund, Trym Falch/Arne Ravndal).

Trondheim GK (Elias Bertheussen/Rasmus Olstad, Sigurd Aune/Christian Floer) følger ytterlige ett slag bak på 3. plass. 

Regjerende mester Drøbak, her ved Sandra Nordaas må ta til takke med fjerdeplass så langt. (Foto: Jostein Nordin)

Leaderboard herrer  

I dameklassen leder Bærum GK på en under par sammenlagt, to slag foran Losby GK. Emelie Westrup og Annette L. Lyche innledet turneringen med 77 slag i foursome, etterfulgt av en solid 64-runde i bestball.

Losbys Karoline Lund og Henriette E. Syr ledet turneringen etter formiddagens 75-runde, men måtte gi topplassen fra seg etter en 68-runde i bestball fra Syr og Pernille Orlien.

Oslo GK (Stina Resen, Nicoline Skaug, Celine Karlung) ligger på tredjeplass, to over par. Regjerende mester Drøbak GK (Sandra Nordaas/Julie Schøyen Reinertsen) ligger på en foreløpig fjerdeplass.

Leaderboard damer 

– – – 

Før turneringen

De 16 beste herrelagene og åtte beste damelagene fra norske golfklubber samles for å kjempe om norgesmester-tittelen i golf for lag fra fredag til søndag. Turneringen spilles på Stavanger GK for andre år på rad.

Vertsklubben stiller selv med lag både i herre- og dameklassen, og må innfinne seg med et stempel som storfavoritt blant herrene med Team Norway-spillere som Eirik Tage Johansen, Ole B. Ramsnes og Sondre Erevik Ronold på laget.

Stavanger GK er regjerende mester i herreklassen, mens Drøbak er fjorårsvinner i dameklassen.

– Banen er i veldig god stand, og med flere profiler fra både Team Norway og landslag, blir dette en turnering som holder svært høyt nivå, sier daglig leder Steinar Fløisvik i Stavanger Golfklubb i en pressemelding.

Lag-NM spilles som fem 18-hulls runder over tre dager, og det kåres Norgesmester for herrer og damer.