Tiger Woods er tilbake i aksjon for første gang siden The Masters for en snau måned siden. Woods er for øyeblikket den eneste spilleren på PGA-touren som ligger topp-10 i nærspill- og puttestatistikken, men torsdag var det nettopp denne delen av spillet som sviktet ham.

Han misset en to og en halv meters putt for par på hull 4, en halvannenmetersputt for birdie på hull 14, og en metersputt for par på hull 16. Likevel ligger han greit plasserint på 34.-plass, seks slag bak lederen John Peterson.

– Jeg slet med hastigheten på greenene i hele dag. De er litt trege, men de føles raske når man går på dem. De oppfører seg ikke slik de ser ut, så det jeg så og det jeg følte, matchet ikke hverandre, sa Woods, som dro rett på treningsgreenen for å terpe etter runden.

– Jeg har vært en god putter hele karrieren min, så det er en del av spillet mitt som jeg ikke bekymrer meg mye for, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tre slag foran ham ligger Rory McIlroy, som også er godt i gang etter å ha ristet av seg den verste Masters-skuffelsen. Tidligere denne uken innrømmet McIlroy at han møtte veggen litt i kjølvannet av turneringen.

– Jeg kom hjem og var utmattet. Jeg holdt meg i sengen og så på Netflix, leste noen bøker, drakk noen flasker vin, sa McIlroy, før han følte behov for å korrigere seg selv:

– Jeg mente det ikke slik. Sagt på den måten hørtes det virkelig ille ut! Men det kom til et punkt da Erica (kona hans journ. anm) måtte dra meg ut av sengen, smiler han.

Quail Hollow er iallfall et et perfekt sted å komme tilbake i turneringsrytmen på. Det var nettopp her at McIlroy tok sin første PGA Tour-seier for åtte år siden.

– Herregud, jeg kan nesten ikke tro at jeg blir 29 år gammel i morgen. Hvis du hadde spurt meg da jeg fylte 20, hva jeg ønsket å oppnå de neste ti årene, har jeg gjort alt som jeg ønsket meg, kanskje til og med mer, sier McIlroy.

Med unntak av én turnering, da.

Se høydepunkter fra McIlroys åpningsrunde under.

Leaderboard