Norge kan se tilbake på en historisk sterk sesong på Ladies European Tour, med hele fire spillere som har sikret topp-80-plasseringer på pengelisten, og dermed fornyet «kortet» for neste sesong.

Denne uken er Marita Engzelius og Rachel Raastad i ilden i Q-School-finalen i Marokko, i håp om å gi Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Caroline Martens selskap på Europas beste kvinnetour i 2016.

Q-School-finalen spilles over fem runder på Amelkis Golf Club & Samanah Country Club i Marrakech, der topp-30 sikrer arbeidsrettigheter på neste års europatour. Både Engzelius og Raastad spilte første runde på Amelkis Golf Club. Deres åpningsrunder stod i skarp kontrast til hverandre.

Raastad klinket til med en runde på fem under par. Scorekortet inneholdt imponerende seks birdies og bare en bogey. Det gir firedelt ledelse sammen med Karolin Lampert (Tyskland), Kelsey Macdonald (Skottland) og Caroline Rominger (Sveits), fire slag ned til feil side av kvalgrensen.

Marita Engzelius blir avhengig av å snu spillet brennkvikt om hun skal holde liv i håpet om europatourspill neste år. Med +3 for dagen ligger hun helt nede på 83. plass, tre bak cutstreken og fem bak den viktige topp-30-plasseringen.

(Følg utviklingen her) 

Dette er første gang både Raastad og Engzelius spiller europatourens Q-School-finale. Engzelius er garantert spill på Symetra Tour (nivået under LPGA Tour i USA) i 2016, hvor hun også har spilt de to siste sesongene. I et intervju med Norsk Golf for noen uker siden, fortalte Engzelius at hun ennå ikke har bestemt seg for hvilken side av Atlanteren hun skal bo neste år. 

Rachel Raastad tilbrakte 2015-sesongen på LET Access Tour. Det endte med en 9. plass på pengelisten.