Starten på Evian Championship i Frankrike ble utsatt på grunn av regn, og bare noen få spillere rakk å komme i gang med sine åpningsrunder torsdag før spillet ble avblåst. Forsinkelsene ble etter hvert så store at arrangøren bestemte seg for å kansellere alle torsdagens scorer og korte ned turneringen fra 72 til 54 hull.

Det fikk mange til å reagere.

– Det ser ut til at ikke en gang LPGA ser på Evian Championship som den femte majoren i golf. Flytt avslutningen til mandag. Tirsdag. Neste måned. Når som helst. Hvis man ønsker at Evian skal bli sett på som en major, må man behandle turneringen som en. Man burde strekke seg etter å spille 72 hull, sier Golf Channels LPGA-korrespondent Ryan Lavner.

Ingen spillere rakk å spille ni hull torsdag, men kanselleringen av runden var likevel ekstra dårlige nyheter for So Yeon Ryu og Jessica Korda, som rakk å ta ledelsen med en god start på to under par. 

– Jeg er kjempefornøyd med avgjørelsen, skrev Korda sarkastisk på Twitter etter at hun fant hun at birdiene hun gjorde på starten av dagen var til ingen nytte.

LPGA-sjef Mike Whan sier han har forståelse for at avgjørelsen var upopulær blant noen, men sier at dersom turneringen skulle bli spilt over 72 hull, måtte avslutningen utsettes til mandag, kanskje til og med tirsdag, når man tar i betraktning værmeldingen videre.

– Ingen liker å se en major bli redusert slik. Men det viktigste er at vi har en turnering som er rettferdig, og jeg følte dette var den riktige måten å få til det på, sier Whan.

Les også: Alt du trenger å vite før årets siste major