Woodland ledet etter åpningsrunden på 64 slag, og hadde tidlig starttid på fredag. Det gjorde at han kunne fullføre 18 hull før uværet kom på ettermiddagen – og Woodland fortsatte i samme spor som i åpningsrunden.

Med en 66-runde ligger han nå ti under par sammmenlagt og fortsetter å lede turneringen med ett slag. 

– Jeg har jobbet så hardt med drivingen min i år, for jeg vet at når utslagene er i spill, har jeg en stor fordel over mange av spillerne her ute. Men når jeg ser noen putter gå i hullet, blir jeg en helt annen spiller. Puttingen er den siste delen av puslespillet, sa Woodland etter runden.

Rett bak ham ligger Kevin Kisner, etterfulgt av dagens mann på Bellerive, U.S. Open-vinner Brooks Koepka, som klatret 30 plasser med en imponerende 63-runde. Blant de ti beste ligger blant andre også verdensener Dustin Johnson, Rickie Fowler, Adam Scott, The Open-mester Francesco Molinari og Jon Rahm.

Som vanlig er manges øyne rettet mot Tiger Woods denne uken. Tiger fikk en marerittstart på torsdag da han var tre over par etter to hull, men siden da har han løftet spillet betraktelig. Han kjempet seg tilbake til par på torsdag, men startet fredag hele ti slag bak Woodland, som var inne i klubbhuset etter sin andrerunde.

Tiger fikk imidlertid akkurat den starten han trengte med tre birdies på sine fem første hull for dagen, etterfulgt av par på hull 6 og 7. Så blåste det i hornet. Dermed er han i skrivende stund på delt 23.-plass, 25 plasser over utgangspunktet hans for dagen, og syv slag bak toppen av leaderboardet.

Nå blir det spennende å se hvordan kroppen hans takler en maraton-dag i varmen på lørdag.

– Jeg var på vei i riktig retning. Det kommer til å bli en lang dag for oss i morgen. Det som er positivt, er at greenene kommer til å bli preparert og forbedret til vi kommer tilbake for å avslutte andrerundene. Det hadde blitt ganske annerledes hvis vi måtte ut der igjen i ettermiddag for å avslutte, sier Tiger, som er seks under par på de 15 siste hullene han har spilt, og henholdsvis ett og tre slag foran sine spillepartnere Justin Thomas og Rory McIlroy.

Leaderboard