Denne uken samles 55 gutter og 40 jenter på Biltmore Golf Course i Miami og Junior Orange Bowl – en av verdens største juniorturneringer. I 2008 vant Mathias Schjølberg turneringen på sensasjonelt vis, 17 år etter at Tiger Woods stod på toppen av pallen i samme turnering.

Nå er det Kristoffer Reitan som er på vei mot en sensasjon i Florida.

Reitan åpnet søndag med en runde på en under par, og lå på tredjeplass alene, ett slag bak teten. Mandag erobret han den øverste plassen på leaderboardet. 

Oslo-golferen imponerte stort med en bogeyfri runde med fire birdies og resten par. Etter halvspilt turnering har han skaffet seg en luke på tre slag (-5) over amerikaneren Sachin Kumar. De to er de eneste i feltet under par. 

– Spilte veldig bra i dag! Golf var veldig gøy i dag. Slo veldig mange gode slag, det var deilig. Jeg leder nå med tre slag, og har gitt meg selv en veldig god mulighet de neste to dagene. For å være ærlig, så gleder jeg meg bare til å konkurrere de neste par dagene, skriver Reitan på sin Facebook-profil. 

En annen nordmann deltar også i gutteklassen, Kenneth Johansson (Østmarka GK). Han klatret 19. plasser med en 71-runde, og deler 25. plassen (+7).

I jenteklassen ligger Bergen GKs Renate Grimstad på delt 20. plass, 11 over par.  

Leaderboard gutter 

Leaderboard jenter