Norske juniorer, med Kristoffer Reitan i spissen, fortsetter å imponere i internasjonale storturneringer. 

Reitan, som nylig gikk helt til topps i slagspillet i EM for gutter, viste nok en gang hva han er laget av i denne ukens US Junior Amateur.

Det prestisjefylte mesterskapet spilles på krevende Colleton River Plantation Club i South Carolina. Der endte Reitan på 19. plass etter de to innledende slagspillsrundene, mens Viktor Hovland imponerte med en sterk andreplass. Dessverre ble det exit for Hovland i 32-delsfinalen mot amerikaneren Parker Gillam.

Med Hovland som caddie kjempet imidlertid Reitan seg hele veien til kvartfinalen, hvor han møtte Philip Barbaree fra den amerikanske delstaten Louisiana. 

Barbaree kom godt i gang med birdies på de to første hullene, og så seg aldri tilbake. Etter 16 hull hadde amarikaneren notert seg for hele seks birdies, og kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet matchen 4/2.

Reitan hadde sannsynligvis ambisjoner om å nå enda lenger, men har uansett all grunn til å være stolt over nok en sterk prestasjon. 

Det har vært ekstremvarme i South Carolina så langt, med temperaturer over 35 grader og høy luftfuktighet. Reitan sier til usga.com at det er ekstra krevende for en nordmann som er vant til langt kjøligere sommertemperaturer.

– Det er for varmt for oss. Vi har med ekstra håndklær i bagen bare for å holde oss tørre. Det føles nesten som å spille i regnet. Det er vanskelig å holde alt tørt, sier han.

Semifinalen og finalen av U.S. Junior Amateur sendes på den amerikanske TV-kanalen Fox Sports 1. Finalen spilles over 36 hull lørdag.

RESULTATER