BMW PGA Championship er årets aller største begivenhet på Europatouren, og det var knyttet enorme forventninger til Rory Mcilroy før årets utgave av turneringen.

Nord-iren kom rett fra en maktdemonstrasjon i Wells Fargo Championship på PGA Touren, hvor han knuste startfeltet og vant med hele syv slag. På den ærverdige Wentworth-banen fikk han imidlertid ingenting til å stemme denne uken, og til alles store overraskelse misset han til slutt cutten med fire slags margin.

Med fem over par på to runder endte han helt nede på en delt 106. plass, men verdenseneren virket ikke spesielt bekymret i ettertid.

– Jeg kommer ikke til å gjøre så mye ut av dette, ingen gode perioder varer evig. Det er selvfølgelig skuffende at jeg ikke får være med i helgen, men om ikke annet er det jo positivt at jeg får noen dagers hvile, sa han til europeantour.com.

Italienske Francesco Molinari har manøvrert seg rundt Wentworth på imponerende vis, og med 10 under par totalt leder han med ett slag etter halvspilt turnering. 

23 år gamle Byeong Hun An ligger på andreplass alene, og fortsetter med det sin sterke rookie-sesong på Europatouren. An rykket opp fra Challenge Tour etter forrige sesong, og har allerede sikret seg tre topp 10-plasseringer i år.

LEADERBOARD